Pyydä meiltä hyödyllisyysmallin tutkimusta

Hyödyllisyysmallihakemuksen tekijänä voit pyytää PRH:sta hyödyllisyysmallin tutkimusta. Tutkimustulosten perusteella voit itse arvioida, onko keksintösi uusi aikaisempaan verrattuna ja eroaako se selvästi ennestään tunnetuista keksinnöistä.

Tutkimuspyyntö ei estä hyödyllisyysmallihakemuksen käsittelyä. Jos teet tutkimuspyynnön samalla kun jätät hyödyllisyysmallihakemuksen, teemme tutkimuksen ensin ja aloitamme vasta sen jälkeen rekisteröintitarkastuksen. Näin sinun on mahdollista ottaa tutkimustulos huomioon ennen rekisteröintiä. Tarvittaessa voit myös pyytää rekisteröinnin lykkäystä. Lue lisää lykkäyksestä.

Tutkimuksen tulos

Tutkimuksen tuloksena saat luettelon mahdollisista rekisteröinnin esteistä. Tutkimuksesta on myös mahdollista saada erillinen lausunto, jossa keksintöä vertaillaan esille tulleeseen tunnettuun tekniikkaan. Lausunnossa ei kuitenkaan oteta suoraan kantaa keksinnön uutuuteen ja keksinnöllisyyteen. Tutkimuksen tulos ja hyödyllisyysmallihakemus tulevat julkisiksi samaan aikaan.

Kun hyödyllisyysmalli on tullut julkiseksi, kuka tahansa voi tehdä sitä koskevan tutkimuspyynnön.

Kuinka kauan tutkimus kestää?

Tutkimuksen toimitusaika on 2-3 kuukautta.

Hinta

Tutkimus ja erillinen lausunto maksetaan tilauksen yhteydessä. Maksu on kiinteä summa, ei tuntiveloitteinen. Katso hinnasto.

Näin tilaat tutkimuksen

Hyödyllisyysmallin hakija voi hakuvaiheessa tilata tutkimuksen ja lausunnon merkitsemällä hakemuslomakkeessa asianomaiset kohdat. Myöhempi tilaus tehdään vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella, jossa viitataan kyseiseen hyödyllisyysmalliin tai hyödyllisyysmallihakemukseen.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 11.06.2019