Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yhdistyksen lopettamisen ilmoittaminen kaupparekisteriin

Kun yhdistys ilmoittaa yhdistysrekisteriin purkautumisesta, täytyy kaupparekisteriin merkityn yhdistyksen tehdä samalla ilmoitus lopettamisilmoitus kaupparekisteriin.

Yhdistysrekisteriin merkitty yhdistys voi ilmoittaa lopettamisen kaupparekisteriin myös siten, että yhdistys jää edelleen yhdistysrekisteriin.

Yhdistyksen lopettamisilmoitus kaupparekisteriin on maksuton.

Miten ilmoitat samanaikaisesti yhdistyksen purkautumisen yhdistysrekisteriin ja lopettamisen kaupparekisteriin?

Purkautumisilmoitus yhdistysrekisteriin tehdään täyttämällä paperilomake Y4a, liitelomake 20A sekä henkilötietolomake.

Tehdäksesi yhdistyksen lopettamisilmoituksen kaupparekisteriin, liitä ilmoitukseen myös liitelomake 19A. Tallenna lomakkeet koneellesi ennen niiden täyttämistä ja tulostamista. Liitelomakkeella 19A on kohta "Mahdolliset muut rekisteriin ilmoitettavat seikat". Ilmoita siinä lopettaminen kaupparekisteriin.

Lue tarkemmat ohjeet yhdistyksen purkautumisen ilmoittamisesta yhdistysrekisteriin prh.fi-verkkosivustolta.

Tallenna lomakkeet koneellesi ennen niiden täyttämistä ja tulostamista.

Avaa lomake: Yhdistyksen purkautumisilmoitus (pdf, 0.2 MB) (sisältää Y4a-lomakkeen, liitelomakkeen 20A ja henkilötietolomakkeen)

Avaa lomake: PRH:n liitelomake 19A (pdf, 0.3 MB)

Miten ilmoitat yhdistyksen lopettamisen kaupparekisteriin, kun yhdistys jää edelleen yhdistysrekisteriin?

Kun ilmoitat yhdistysrekisteriin merkityn yhdistyksen lopettamisen kaupparekisteriin, tee ilmoitus paperilomakkeella Y4a ja liitelomakkeella 19A.

Ilmoita lomakkeella Y4a yhdistyksen Y-tunnus ja nimi, rastita kohta "Ilmoita muutoksesta" ja täytä muut lomakkeella pyydetyt tiedot. Liitelomakkeella 19A on kohta "Mahdolliset muut rekisteriin ilmoitettavat seikat". Ilmoita siinä lopettaminen kaupparekisteriin.

Avaa lomake: Yhdistyksen muutosilmoitus (pdf, 0.2 MB) (sisältää Y4a-lomakkeen, liitelomakkeen 19A ja henkilötietolomakkeen)

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 05.02.2024