Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yrityksen nimipalvelun ohjeet

Kirjoita pohtimasi yrityksen nimi hakukenttään ja klikkaa hae. Pavelu hake PRH:n kaupparekisterissä ja tavaramerkkirekisterissä olevat toiminimet ja tavaramerkit ja vertaa ehdottamaasi nimeä jo rekistereissä ja vireillä oleviin.

Ehdotettua nimeä verrataan muun muassa sukunimiin, paikannimiin, kaupparekisterissä oleviin nimiin, kotimaisiin tavaramerkkeihin sekä kansainvälisiin tavaramerkkeihin. Kansainväliset tavaramerkit käsittävät Maailman henkisen omaisuuden järjestön WIPOn hallinnoimat kansainväliset tavaramerkit. Voit tarkistaa Suomen tavaramerkkirekisteristä ovatko ne kohdistettuja Suomeen. EUIPOn rekisteristä (linkki) voit tarkistaa ovatko ne kohdistettuja EU:hun eli myös Suomeen. EU:n tavaramerkit eivät näy tässä palvelussa, joten käy tutkimassa myös ne EUIPOn verkkosivuilta EU:n tavaramerkkitietokannassa.

Siirry Suomen tavaramerkkitietokantaan.Avautuu uuteen välilehteen

Siirry EU:n tavaramerkkitietokantaan.Avautuu uuteen välilehteen

Yrityksen nimen valitseminen

Yrityksen nimen rekisteröitävyyteen eli siihen, mitä kaikkea nimen suunnittelussa tulee ottaa huomioon, voit tutustua tarkemmin Nimiohjeet-sivulla: Siirry nimiohjeisiin.

Hakukenttä

Kirjoita hakukenttään tutkittava nimi. Nimessä tulee olla vähintään kaksi merkkiä ja enintään 500 merkkiä. Nimen tulee alkaa joko kirjaimella tai numerolla. Jos ehdottamasi sana on liian yleinen tai ei täytä nimelle asetettuja ehtoja, ei hakututkimusta suoriteta.

Palvelussa et voi tutkia yleisiä nimiä, jotka muodostuvat yleisistä sanoista (esimerkiksi oy, Asoy, autokauppa jne.). Mikäli teet haun yleisillä sanoilla, ei hakututkimusta suoriteta ja palvelu pyytää yksilöimään nimeä. Toiminimessä hyväksytyt välimerkit ovat: . , : ´ & - ( ) + / " !. Enintään kaksi välimerkkiä peräkkäin on hyväksyttävissä.

Yrityksen nimen rekisteröitävyys tutkitaan PRH:ssa

Toiminimen varsinainen rekisteröitävyys tutkitaan PRH:n kaupparekisterissä vasta, kun tätä koskeva ilmoitus on saapunut vireillä. Kaupparekisterin henkilökunta ei voi ottaa ennakolta kantaa nimen rekisteröitävyyteen tai palvelussa tulleisiin tuloksiin. Älä tulosta ja liitä palvelusta saatua tulosta kaupparekisterille lähetettävän ilmoituksen liitteeksi.

Hakutulosten määrä

Hakutuloksia saattaa tulla tuhansia, joten hakutuloksissa näytetään niistä vain kohtuullinen määrä. Näet kuitenkin palvelusta osumien kokonaismäärän. Mahdolliset nimiesteet esitetään tärkeysjärjestyksessä ylhäältä alas eli lähinnä olevat osumat ensimmäisinä. Palvelussa näytetään tuloksia seuraava määrä, joka luultavasti antaa jo erittäin hyvän kuvan tilanteesta:

  • Sukunimet, enintään 10 osumaa
  • Yritykset, enintään 200 osumaa
  • Säätiöt, enintään 5 osumaa
  • Kotimaiset tavaramerkit, enintään 50 osumaa
  • Kansainväliset tavaramerkit, enintään 50 osumaa
  • Maantieteelliset nimet, enintään 5 osumaa
Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 21.10.2016