Yrityspoiminnat

Kaupparekisteritiedoista on mahdollisuus tehdä poimintoja rekisterissä olevista yrityksistä, uusista yrityksistä ja lakanneista yrityksistä. Poimintoja on mahdollisuus tilata myös henkilöön liittyvistä yrityksistä tai johonkin kansalaisuuteen liittyvistä yrityksistä. Tarjolla on poimintoja myös säätiö- ja yrityskiinnitysrekisteristä.

Poimintoja voi tehdä itse Virre-tietopalvelussa, tämä edellyttää rekisteröitymistä palveluun tai sopimusasiakkuutta. Tutustu tarkemmin Virren ohjeisiin.

Poiminnat voi myös erikseen tilata tekemällä sopimuksen PRH:n kanssa. Lisätietoa antaa Virre-asiakastuki 029 509 5675, tietopalvelut@prh.fi.

Kaupparekisterin poimintapalvelu

Lisäksi on mahdollista tehdä sopimus kaupparekisterin poimintapavelusta, Palvelu sisältää pohjapoiminnan voimassaolevista yleisimmistä rekisteritiedoista ja päivittäin muodostuvat kertymätiedostot yritysten muutostiedoista ja uusista yrityksistä.

Poimintapalvelu on tarkoitettu yrityksille ja viranomaisille, jotka tarvitsevat omien rekisteriensä päivittämiseen paljon kaupparekisteritietoja päivittäin. Palvelu on maksullinen.

Lisätietoja poimintapalvelusta asiakaspalvelunumerostamme 029 509 5675, tietopalvelut@prh.fi.

Omien tietojen tarkistus ja poiminta henkilötunnuksella

Henkilötietolain mukaisesti henkilö voi kaupparekisteristä tarkistaa mitä tietoja hänestä on kaupparekisteriin merkitty. Maksutta omat tiedot voi tarkistaa kerran kalenterivuodessa. Tiedot voidaan tarkistaa kaupparekisterijärjestelmästä vain niiden rekisteriin merkittyjen tehtävien ja tietojen osalta, jotka on ilmoitettu kaupparekisteriin 1.1.1994 tai sen jälkeen. Aikaisempia tietoja voi tarkistaa vain nimettyjen yritysten tiedoista.

Voit tarkastaa suomi.fi-verkkosivustolla, että omat henkilötietosi on merkitty oikein kaupparekisteriin. Palveluun kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla (HST-kortti). Palvelun kautta näet voimassa olevat kaupparekisteriin merkityt roolisi. Siirry suomi.fi-verkkosivustolle.

Voit tehdä tietojen tarkistuspyynnön myös kirjallisesti PRH:lle. Mainitse pyynnössä oma nimesi ja henkilötunnus, allekirjoita pyyntö ja lähetä se osoitteella Patentti- ja rekisterihallitus, kaupparekisterin tietopalvelut, 00091 PRH. Tiedot lähetetään postitse henkilön kotiosoitteeseen.

Tiedot saat myös paikan päällä odottaessa asiakaspalvelustamme henkilöllisyyden todistamalla.

Virre-tietopalvelun henkilöhaulla voi tehdä hakuja henkilöihin liittyvistä yrityksistä maksua vastaan. Haun hinta on 5 euroa + alv.

YTJ-poiminnat

Patentti- ja rekisterihallituksen ja verohallinnon yhteisen yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) tiedoista on mahdollista tilata maksuttoman YTJ-tietopalvelun lisäksi maksullisia poimintoja.

YTJ-tiedoista voidaan poimia yrityksiä esimerkiksi ryhminä alueellisesti, toimialoittain (yrityksen ilmoittama päätoimiala tilastokeskuksen toimialaluokituksen mukaan), yritysmuodoittain, rekistereittäin (verohallinnon rekisterit ja kauppa- ja säätiörekisteri) tai rekisteröintiajankohdan mukaan (uusien yritysten poiminta). Lue lisää poimintoja tarjoavista yhteistyökumppaneista.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 02.10.2017