Yrityspoiminnat

Kaupparekisteritiedoista on mahdollisuus tehdä poimintoja rekisterissä olevista yrityksistä, uusista yrityksistä ja lakanneista yrityksistä. Poimintoja on mahdollisuus tilata myös henkilöön liittyvistä yrityksistä tai johonkin kansalaisuuteen liittyvistä yrityksistä. Tarjolla on poimintoja myös säätiö- ja yrityskiinnitysrekisteristä.

Poimintoja voi tehdä itse Virre-tietopalvelussa, tämä edellyttää rekisteröitymistä palveluun tai sopimusasiakkuutta. Tutustu tarkemmin Virren ohjeisiin.

Poiminnat voi myös erikseen tilata tekemällä sopimuksen PRH:n kanssa. Lisätietoa antaa Virre-asiakastuki 09 6939 5675, tietopalvelut@prh.fi.

Kaupparekisterin poimintapalvelu

Lisäksi on mahdollista tehdä sopimus kaupparekisterin poimintapavelusta, Palvelu sisältää pohjapoiminnan voimassaolevista yleisimmistä rekisteritiedoista ja päivittäin muodostuvat kertymätiedostot yritysten muutostiedoista ja uusista yrityksistä.

Poimintapalvelu on tarkoitettu yrityksille ja viranomaisille, jotka tarvitsevat omien rekisteriensä päivittämiseen paljon kaupparekisteritietoja päivittäin. Palvelu on maksullinen.

Lisätietoja poimintapalvelusta asiakaspalvelunumerostamme 09 6939 5675, tietopalvelut@prh.fi.

Omien tietojen tarkistus ja poiminta henkilötunnuksella

Henkilötietolain mukaisesti henkilö voi kaupparekisteristä tarkistaa mitä tietoja hänestä on kaupparekisteriin merkitty. Maksutta omat tiedot voi tarkistaa kerran kalenterivuodessa. Tiedot voidaan tarkistaa kaupparekisterijärjestelmästä vain niiden rekisteriin merkittyjen tehtävien ja tietojen osalta, jotka on ilmoitettu kaupparekisteriin 1.1.1994 tai sen jälkeen. Aikaisempia tietoja voi tarkistaa vain nimettyjen yritysten tiedoista.

Tietojen tarkistuspyyntö tehdään kirjallisesti PRH:lle. Pyynnössä mainitaan oma nimi ja henkilötunnus sekä allekirjoitetaan pyyntö ja lähetetään se osoitteella Patentti- ja rekisterihallitus, kaupparekisterin tietopalvelut, PL 1150, 00101 Helsinki. Tiedot lähetetään postitse henkilön kotiosoitteeseen.

Tiedot saat myös paikan päällä odottaessa asiakaspalvelustamme henkilöllisyyden todistamalla.

Virre-tietopalvelun henkilöhaulla voi tehdä hakuja henkilöihin liittyvistä yrityksistä maksua vastaan. Haun hinta on 5 euroa + alv.

YTJ-poiminnat

Patentti- ja rekisterihallituksen ja verohallinnon yhteisen yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) tiedoista on mahdollista tilata maksuttoman YTJ-tietopalvelun lisäksi maksullisia poimintoja.

YTJ-tiedoista voidaan poimia yrityksiä esimerkiksi ryhminä alueellisesti, toimialoittain (yrityksen ilmoittama päätoimiala tilastokeskuksen toimialaluokituksen mukaan), yritysmuodoittain, rekistereittäin (verohallinnon rekisterit ja kauppa- ja säätiörekisteri) tai rekisteröintiajankohdan mukaan (uusien yritysten poiminta). Lue lisää poimintoja tarjoavista yhteistyökumppaneista.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 02.02.2017