Siirry suoraan sisältöön
Valikko

LEI-tunnukseen liittyvä sanasto

Mikä on LOU?

LOU (Local Operating Unit) on LEI-tunnuksia myöntävä paikallinen rekisterinpitäjä, jonka GLEIF on akkreditoinut ja sertifioinut. Lue lisää LOUsta GLEIFin verkkosivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

Mikä on GLEIS?

GLEIS (Global Legal Entity Identifier System) on maailmanlaajuinen LEI-järjestelmä. GLEIS varmistaa rahoitustoimeksiantojen osapuolina olevien yhteisöjen yksilöinnin maailmanlaajuisesti ja tuottaa luotettavaa tietoa myönnetyistä LEI-tunnuksista ja LEI-tunnusten haltijoista.

Mitkä ovat GLEIF, LEI ROC ja FSB?

GLEIF (Global Legal Entity Identifier Foundation) on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka on vuonna 2014 perustanut Finanssimarkkinoiden vakauden valvontaryhmä (FSB, Financial Stability Board). FSB on aikanaan perustanut LEI-järjestelmän G20-maiden aloitteesta.

GLEIF hallinnoi maailmanlaajuista LEI-järjestelmää (GLEIS). GLEIF muiden muassa akkreditoi paikalliset rekisterinpitäjät LEI-tunnusten myöntäjiksi ja ylläpitää maksutonta LEI-tietokantaa. Siirry GLEIFin LEI-tietokantaan.Avautuu uuteen välilehteen

GLEIF ja GLEIS ovat LEI ROC:n (LEI Regulatory Oversight Committee) valvonnan alaisia. LEI ROC on maailmanlaajuinen julkisten viranomaisten edustajien muodostama valvova elin.

Lue lisää:

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 20.06.2019