Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Keksinnön online-esitutkimus

Keksinnön online-esitutkimus mahdollistaa kehitteillä olevan teknisen ratkaisun nopean esitutkimuksen ennen ennakkouutuustutkimusta tai patentti- ja hyödyllisyysmallihakemuksen jättämistä.

Tutkijainsinöörimme tekee esitutkimuksen yhdessä sinun kanssasi puhelimen ja tietokoneen välityksellä. Puhelinkeskustelun yhteydessä voit samanaikaisesti seurata omalta tietokoneruudultasi tutkimuksen tekoa, osallistua siihen ja halutessasi vaikuttaa tutkimuksen suuntaan.

Parhaaseen lopputulokseen päästään, jos pysytyt itse aktiivisesti osallistumaan tutkimuksen tekemiseen tarjoamalla keksintöä kuvaavia hakusanoja ja kommentoimalla tutkimuksessa esiin tulleita patenttijulkaisuja. Palvelu soveltuukin erityisen hyvin patenttialan ammattilaisille ja yritysten tuotekehityksessä toimiville keksijöille.

Tarvitset vain puhelimen, tietokoneen nettiyhteydellä ja sähköpostin.

Tutkimuksen anti

Keksinnön online-esitutkimuksen tuloksena saat:

 • listan esille tulleista mielenkiintoisista julkaisuista sekä
 • luettelon hakulausekkeissa käytetyistä termeistä ja patenttiluokista.

Tutkimuksen lopussa lähetämme tiedot sinulle suojatulla sähköpostilla.

Esitutkimustuloksia voi käyttää hyödyksi esimerkiksi:

 • keksinnön uutuutta ja keksinnöllisyyttä arvioitaessa,
 • arvioitaessa mahdollisia jatkotoimia tuotekehityksessä tai tuotteen kaupallistamisessa,
 • patentti- tai hyödyllisyysmallihakemusta laadittaessa,
 • tehtäessä omatoimista jatkotutkimusta esim. Espacenetissä tai
  PRH:n ennakkouutuustutkimusta tilattaessa.

Kuinka kauan tutkimus kestää?

Parhaimmillaan pystymme aloittamaan tutkimuksen tekemisen heti samana päivänä, yleensä kuitenkin muutaman työpäivän sisällä.

Palveluun käytettävä aika riippuu tutkittavasta asiasta ja tutkimuksen aikana saaduista tuloksista. Käytettävä aika voi vaihdella ja pystyt lopettamaan tutkimuksen, milloin vain haluat.

Nämä tarvitset

 • Puhelin: Esitutkimuksessa keskustelu käydään puhelimitse.
 • Sähköposti: Puhelinkeskustelun alettua lähetämme sähköpostilla linkin verkkoneuvotteluohjelmaan, joka käynnistetään tietokonenäytön jakamista varten. Ohjelma ei vaadi erillistä asennusta.
 • Tietokone: Verkkoneuvotteluohjelma toimi parhaiten 1920 x 1080 resoluution näytöllä. Resoluution minimivaatimus on 1152 x 768.

Näillä järjestelyillä näet saman näkymän PRH:n tutkijainsinöörin kanssa ja pystymme käyttämään osoitinnuolta tarkastellessamme näkymän eri kohtia.

Yhteydenpito on luottamuksellista, ja tietoturvamme täyttää yleisesti hyväksytyt vaatimukset.

Hinta

Palvelun perusmaksu on 400 €, joka sisältää 90 minuuttia tutkimusta. 90 minuutin jälkeen hinta on 40 € jokaista alkavaa 15 minuuttia kohden. Laskuun lisätään laskutuslisä 6,50 € ja arvonlisävero (24 %). Asiakas vastaa omien välineidensä käytöstä aiheutuneista kustannuksista.

Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Näin teet tilauksen

Tilaa palvelu neuvontainsinööriltämme puhelimitse. Neuvontainsinööriin saat yhteyden asiakaspalvelumme kautta p. 029 509 5858 tai sähköpostilla neuvonta.patentti(a)prh.fi.

Kerro neuvontainsinöörille puhelimitse, mitä tutkittava asiasi – idea, keksintöehdotus tai muu vastaava – koskee. Neuvontainsinöörimme valitsee tutkimuksen tekijäksi keksintösi alaa parhaiten tuntevan tutkijainsinöörin. Tutkijainsinööri on sinuun yhteydessä, jolloin voitte sopia tarkemmin tutkimuksen ajankohdan.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.01.2024