Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Patentoitavuuden arviointi

Patentoitavuuden arviointi perustuu aikaisemmin teettämääsi uutuustutkimukseen. Tekniikan alaan perehtynyt tutkijainsinööri arvioi keksintöäsi patentoitavuuskriteerien (uutuus, keksinnöllisyys ja teollinen käyttökelpoisuus) mukaisesti. Patentoitavuuden arviointi voi kohdistua vain yhteen keksinnölliseen ajatukseen yhtä tutkimustilausta kohti.

Tutkimuksen anti

Arvioinnin tuloksena saat kirjallisen lausunnon, jossa arvioidaan keksinnön uutuutta, keksinnöllisyyttä ja teollista käyttökelpoisuutta. Arviossa keksinnön olennaisia piirteitä verrataan viitejulkaisuissa esitettyihin ratkaisuihin.

Patentoitavuuden arvioinnin perustana käytetään eurooppalaista patenttilainsäädäntöä. Käytämme niin kutsuttua ongelma-ratkaisu-menetelmää keksinnöllisyyden määrittämiseen silloin kuin mahdollista. Lue lisää ongelma-ratkaisu-menetelmästä Euroopan patenttiviraston sivuiltaAvautuu uuteen välilehteen (Problem and solution approach).

Huomioi, että patentoitavuuden esiarviointiraportti ei ole sitova eikä siihen voi vedota mahdollisen hakemuskäsittelyn yhteydessä.

Kuinka kauan tutkimus kestää?

Tutkimus tehdään noin 2 viikon sisällä tilauksesta. (Huomioi, että mahdolliset työjonot kyseisen tekniikan alalla ja esimerkiksi loma-ajat voivat pidentää toimitusaikaa.)

Hinta

Tutkimuksen hinta on 1160 € + laskutuslisä + ALV.

Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Näin teet tilauksen

Patentoitavuuden arvio perustuu erillisessä uutuustutkimuksessa löytyneisiin viitejulkaisuihin. Voit tilata patentoitavuuden arvion jo uutuustutkimustilauksen yhteydessä tai myöhemmin. Patentoitavuuden arvio voidaan tehdä myös sinun itse löytämiesi viitejulkaisujen perusteella. Mikäli tutkimuksen yhteydessä havaitaan, että keksintösi käsittää useita toisistaan riippumattomia keksintöjä, sovitaan erikseen mikä keksinnöistä otetaan patentoitavuuden arvioinnin kohteeksi.

Patentoitavuuden arvio edellyttää keksinnön tarkkaa kuvausta. Kerro kuvauksessa mitkä ovat omasta mielestäsi keksinnön olennaiset piirteet. Olennaisten piirteiden kuvaus voi olla

  • lista keksinnön olennaisista piirteistä, tai
  • luonnos itsenäisestä patenttivaatimuksesta.

Esittele myös keksinnön tausta ja keksinnön ratkaisema ongelma. Patentoitavuutta ei voida arvioida, jos ei ole selvää, mitkä piirteet keksinnössä ovat olennaisia.

Voit tehdä tilauksen nettilomakkeella tai pdf-lomakkeella:


Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.01.2024