Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Toimintavapausselvitys (freedom to operate)

Jos aikomuksesi on hyödyntää tuotetta tai menetelmää kaupallisesti, tai valmistaa tai maahantuoda tuotetta, sinun on hyvä etukäteen selvittää, ettet loukkaa kenenkään muun voimassaolevaa patenttia tai hyödyllisyysmallia. Välttämällä loukkaukset etukäteen, säästät paljon vaivaa ja rahaa.

Toimintavapausselvityksen avulla voit pienentää loukkausriskiä. Tutkimus on hyvä tehdä ennen valmistuksen, myynnin, markkinoinnin tai maahantuonnin aloittamista.

Tutkimuksen anti

Voit tilata toimintavapausselvityksen, joka koskee Suomea, Eurooppaa ja USA:ta. Euroopassa selvitys koskee EPC-maita, eli 38 Euroopan patenttijärjestelmään kuuluvaa valtiota. Muita maita koskevia selvityksiä voimme tehdä sopimuksen mukaan.

Toimintavapausselvityksessä etsimme kohdemaissa voimassa olevia patentteja ja hyödyllisyysmalleja sekä kohdemaita koskevia kansallisia, PCT- ja eurooppapatenttihakemuksia, jotka saattavat haitata toimintaasi. Selvityksemme raportissa esitämme löydetyt julkaisu- ja statustiedot, mutta emme ota kantaa mahdolliseen loukkaukseen. Julkaisuihin tutustumalla voit itse arvioida loukkauksen mahdollisuutta.

Kuinka kauan tutkimus kestää?

Pyrimme kolmen viikon toimitusaikaan. Lomakaudet voivat joissain tapauksissa hieman pidentää tutkimusaikaa, koska mielellämme annamme tutkimuksen juuri kyseisen tekniikan alan tutkijainsinöörille.

Erityistapauksissa voi olla mahdollista saada tutkimus nopeamminkin. Selvitämme kyseisen alan tutkijainsinööriltä, onko normaalia nopeampi toimitus mahdollista.

Hinta

Veloitamme tutkimuspalveluista tutkimukseen käytetyn tuntimäärän mukaan. Lisäämme hintaan laskutuslisän sekä voimassa olevan arvonlisäveron. Lisäpalveluna toimintavapausselvitykseen on mahdollista tilata kopiot löydetyistä julkaisuista ja kommentti julkaisujen sisällöstä. Kommentissa ei kuitenkaan oteta kantaa mahdolliseen loukkaukseen.

Tilaajana voit määrätä ylärajan käytettävälle tunti- tai rahamäärälle. Pari kolme tuntia riittää harvoin luotettavan tutkimuksen tekemiseen. Jos kyseisen tekniikan alalla on paljon patentteja tai tutkimuksen kohde on monimutkainen, aikaa kuluu enemmän kuin yksinkertaisemman tuotteen tutkimiseen.

Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Näin teet tilauksen

Voit tehdä tilauksen nettilomakkeella tai pdf-lomakkeella:

Voit keskustella PRH:n neuvontainsinöörin kanssa toimintavapausselvityksen kattavuudesta tai sen sisällöstä ennen tutkimuspalvelutilauksen tekemistä lähettämällä sähköposti osoitteeseen neuvonta.patentti(a)prh.fi. Neuvontainsinööriin saa yhteyden myös asiakaspalvelun kautta soittamalla numeroon 029 509 5858.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.12.2022