Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Toimintaesteiden haku (freedom to operate)

Jos aikomuksesi on hyödyntää tuotetta tai menetelmää kaupallisesti, tai valmistaa tai maahantuoda tuotetta, sinun on hyvä etukäteen selvittää, ettet loukkaa kenenkään muun oikeuksia. Toimintaesteiden haun avulla voit etsiä voimassaolevia patentteja tai hyödyllisyysmalleja ja siten pienentää loukkausriskiä. Tutkimus on hyvä tehdä ennen valmistuksen, myynnin, markkinoinnin tai maahantuonnin aloittamista.

Tutkimuksen kohde

Tutkimuksen kohteen täsmällinen määrittäminen on keskeistä tutkimuksen onnistumisen kannalta. Ennen tutkimuksen aloittamista tutkijainsinööri on sinuun yhteydessä, jolloin voitte sopia tarkemmin tutkimuskohteesta ja tutkimuksen sisällöstä.

Yleensä ei ole mahdollista etsiä kaikkia mahdollisia esteitä. Tutkimuksessa kannattaa keskittyä muutamaan olennaiseen piirteeseen, jolloin tietokantahaut kohdistetaan kuhunkin piirteeseen erikseen.
Voit tilata toimintaesteiden haun, joka koskee Suomea, Eurooppaa ja USA:ta. Euroopassa selvitys koskee EPC-maita, eli 39 Euroopan patenttijärjestelmään kuuluvaa valtiota. Muita maita koskevia hakuja voimme tehdä sopimuksen mukaan.

Tutkimuksen anti

Toimintaesteiden haussa etsimme kohdemaissa voimassa olevia patentteja ja hyödyllisyysmalleja sekä kohdemaissa vireillä olevia kansallisia, PCT- ja eurooppapatenttihakemuksia, jotka saattavat haitata toimintaasi. Käytämme hakuihin samoja tietokantatyökaluja kuin patenttihakemusten uutuustutkimuksessa.

Tutkimusraportissa luettelemme löydetyt julkaisut ja listaamme patenttiperheen muut jäsenet kohdemaissa. Etsimme myös julkisista tietokannoista hakemuksiin ja patentteihin liittyvät statustiedot.
Raportti ei sisällä lausuntoa toimintavapaudesta emmekä ota kantaa mahdolliseen loukkaukseen. Julkaisuihin tutustumalla voit itse arvioida patenttivaatimusten määrittämää patenttien suojapiiriä ja sen vaikutusta omaan toimintaasi. Toimintaesteiden tarkempaan analysointiin voit tarvittaessa tiedustella apua esimerkiksi patenttiasiamiehiltä.

Toimitusaika

Pyrimme kolmen viikon toimitusaikaan. Lomakaudet voivat joissain tapauksissa hieman pidentää tutkimusaikaa, koska mielellämme annamme tutkimuksen juuri kyseisen tekniikan alan tutkijainsinöörille.

Erityistapauksissa voi olla mahdollista saada tutkimus nopeamminkin. Selvitämme kyseisen alan tutkijainsinööriltä, onko normaalia nopeampi toimitus mahdollista.

Hinta

Perusmuotoisen tutkimuksen hinta on 2440 €. Lisäämme hintaan laskutuslisän sekä arvonlisäveron, jolloin kokonaishinta on 3033,66 €. Hinta sisältää alkupalaverin, noin 2 päivää tutkijan tekemiä hakuja, tutkimusraportin statustietoineen, sekä kopiot 10 läheisimmästä julkaisusta. Jos tutkimus poikkeaa laajuudeltaan tai kohdemailtaan tavanomaisesta, voidaan hinta sopia erikseen.

Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Näin teet tilauksen

Voit tehdä tilauksen nettilomakkeella tai pdf-lomakkeella:

Voit keskustella PRH:n neuvontainsinöörin kanssa toimintavapausselvityksen kattavuudesta tai sen sisällöstä ennen tutkimuspalvelutilauksen tekemistä lähettämällä sähköposti osoitteeseen neuvonta.patentti(a)prh.fi. Neuvontainsinööriin saa yhteyden myös asiakaspalvelun kautta soittamalla numeroon 029 509 5858.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.01.2024