Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Patentin validiteettitutkimus

Joissakin tapauksissa täydentävä tutkimus jo myönnetylle patentille on tarpeellinen. Tarkoituksena voi olla esimerkiksi selvittää myytävän tai lisensioitavan patentin suojan vahvuutta tai etsiä estejulkaisuja kilpailijan patentin kumoamiseksi.

Huomioi, että patentin myöntöperusteita ja voimassaoloa ei kyseenalaisteta tässä tutkimuksessa. Tutkimusta ei myöskään tehdä patentille, jos PRH on viranomaisena tehnyt uutuustutkimuksen kyseiselle patentille tai sen etuoikeushakemukselle. Emme myöskään tee tutkimusta hyödyllisyysmallille, jos PRH on viranomaisena käsitellyt kyseistä hakemusta.

Tutkimuksen anti

Tutkimuksessa määritellään tutkimusstrategia ja käytetyt tietokannat sekä tutkitaan patenttitietokantojen lisäksi myös kansainväliset ei-patenttijulkaisut, jotka on julkaistu ennen patentin tekemispäivää. Tutkimuksessa etsitään julkaisuja, jotka voivat olla merkityksellisiä patentoidun keksinnön uutuutta tai keksinnöllisyyttä arvioitaessa.

Tutkimusraportti sisältää tiedot löytyneistä viitejulkaisuista, käytetyistä tietokannoista, patenttiluokista ja hakusanoista. Viitejulkaisut kategorisoidaan kolmeen luokkaan:

  1. Merkityksellinen keksinnön uutuutta ja keksinnöllisyyttä tarkasteltaessa
  2. Yleistä tekniikan tasoa
  3. Viitattu muusta syystä

Kuinka kauan tutkimus kestää?

Tutkimus tehdään noin 3 viikon sisällä tilauksesta. (Huomioi, että mahdolliset työjonot kyseisen tekniikan alalla ja esimerkiksi loma-ajat voivat pidentää toimitusaikaa.)

Hinta

Tutkimuksen hinta on perusmaksu 200 € + 160 €/h + laskutuslisä + ALV.

Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Näin teet tilauksen

Voit tehdä tilauksen nettilomakkeella tai pdf-lomakkeella:

Nettilomake on turvallinen ja helppo tapa tilata ennakkotutkimus. Nettilomakkeen käyttö vaatii Suomi.fi-tunnistautumisen.

Pdf-lomakkeen voit tallentaa omalle koneellesi täyttämistä varten. Lähetä lomake liitteineen suojatulla sähköpostilla tai postitse patentin neuvontaan
Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.01.2024