Patentin validiteettitutkimus

Joissakin tapauksissa täydentävä tutkimus jo myönnetylle patentille on tarpeellinen. Tarkoituksena voi olla esimerkiksi selvittää myytävän tai lisensioitavan patentin suojan vahvuutta tai etsiä estejulkaisuja kilpailijan patentin kumoamiseksi.

Huomioi, että patentin myöntöperusteita ja voimassaoloa ei kyseenalaisteta tässä tutkimuksessa. Tutkimusta ei myöskään tehdä patentille, jos PRH on viranomaisena tehnyt uutuustutkimuksen kyseiselle patentille tai sen etuoikeushakemukselle.

Tutkimuksen anti

Tutkimuksessa määritellään tutkimusstrategia ja käytetyt tietokannat sekä tutkitaan patenttitietokantojen lisäksi myös kansainväliset ei-patenttijulkaisut, jotka on julkaistu ennen patentin tekemispäivää. Tutkimuksessa etsitään julkaisuja, jotka voivat olla merkityksellisiä patentoidun keksinnön uutuutta tai keksinnöllisyyttä arvioitaessa.

Tutkimusraportti sisältää tiedot löytyneistä viitejulkaisuista, käytetyistä tietokannoista, patenttiluokista ja hakusanoista. Viitejulkaisut kategorisoidaan kolmeen luokkaan:

  1. Merkityksellinen keksinnön uutuutta ja keksinnöllisyyttä tarkasteltaessa
  2. Yleistä tekniikan tasoa
  3. Viitattu muusta syystä

Kuinka kauan tutkimus kestää?

Tutkimus tehdään noin 3 viikon sisällä tilauksesta. (Huomioi, että mahdolliset työjonot kyseisen tekniikan alalla ja esimerkiksi loma-ajat voivat pidentää toimitusaikaa.)

Hinta

Tutkimuksen hinta on perusmaksu 170 € + 130 €/h + laskutuslisä + ALV.

Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Näin teet tilauksen

Voit lähettää tilauksen postitse tai suojatulla sähköpostilla patentin neuvontaan. Täytä tilauslomake, merkitse siihen tutkittavan patentin numero ja haluttu tutkimukseen käytettävä tuntimäärä. Katso yhteystiedot.

Ohjeet suojatun sähköpostin käyttöön.

Avaa tutkimustilauslomake (PDF)

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 31.08.2021