Haku muissa kansallisissa virastoissa

Kun haluat saada patenttisi voimaan Suomen ulkopuolella, voit PCT- tai EP-hakemusten sijaan hakea patenttia suoraan toisesta kansallisesta virastosta. Jos markkina-alueesi rajoittuu vain muutamaan valtioon, suora hakeminen on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin PCT-hakemus.

Hakeminen kannattaa aloittaa suomalaisella patenttihakemuksella, josta voit pyytää etuoikeutta tehdessäsi hakemuksen muihin virastoihin. Käännöstyön vähentämiseksi voit tehdä suomalaisen hakemuksesi suoraan englanniksi ja pyytää sille englanninkielistä käsittelyä.

Kun teet suoran hakemuksen toiseen kansalliseen virastoon, sinun kannattaa käyttää hyväksesi PPH-sopimuksia, joilla voit nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä. Lue lisää PPH-järjestelmästä.

Tämän osion alasivuilla on yleistietoa eri valtioiden patenttijärjestelmistä ja etenkin niistä piirteistä, jotka poikkeavat suomalaisista käytännöistä.

Tarkista aina yksityiskohtaiset ohjeet hakemuksen tekemisestä ja käsittelystä kyseisen viraston verkkosivuilta. Useimmissa tapauksissa sinun pitää tai ainakin kannattaa hankkia avuksesi paikallinen patenttiasiamies.

Muista myös käyttää etuoikeuttasi.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.06.2019