Muita patentinhakujärjestelmiä

Euraasian patenttijärjestö (EAPO)

Euraasian patenttisopimukseen (Eurasian Patent Convention, EAPC) on liittynyt 8 valtiota: Armenia, Azerbaidžan, Kazakstan, Kirgisia, Tadžikistan, Turkmenistan, Valko-Venäjä ja Venäjän federaatio. Yhdellä hakemuksella voit hakea patenttia kaikkiin näihin maihin.

Euraasian patenttivirasto (EAPO) sijaitsee Moskovassa. Hakemuksen voi tehdä millä tahansa kielellä, mutta se tulee kääntää venäjäksi käsittelyä varten. Kaikki sopimusvaltiot sisältyvät hakemukseen. Euraasian patenttivirasto voidaan nimetä PCT-hakemuksessa yhdeksi maaksi.

Lue lisää EAPOn sivuilta

Afrikan alueellinen henkisen omaisuuden järjestö (ARIPO)

ARIPOon (African Regional Intellectual Property Organization) kuuluu 19 jäsentä: Botswana, Gambia, Ghana, Kenia, Lesotho, Liberia, Malawi, Mosambik, Namibia, Ruanda, Sambia, São Tomé ja Príncipe, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Swazimaa, Tansania, Uganda ja Zimbabwe.

ARIPO:n keskustoimisto sijaitsee Hararessa, Zimbabwessa. Yhdellä hakemuksella voit saada patentin kaikkiin jäsenvaltioihin ja ARIPO voidaan nimetä myös PCT-hakemuksessa yhdeksi maaksi.

Lue lisää ARIPOn sivuilta

Afrikan henkisen omaisuuden järjestö (OAPI)

OAPIin (Organisation Africaine de la Propriété Intellectuelle) kuuluu 17 jäsentä: Benin, Burkina Faso, Gabon, Guinea, Guinea-Bissau, Kamerun, Keski-Afrikan tasavalta, Komorit, Kongo, Mali, Mauritania, Niger, Norsunluurannikko, Päiväntasaajan Guinea, Senegal, Togo ja Tsad.

OAPI:n keskustoimisto sijaitsee Yaoundéssa, Kamerunissa. Jäsenvaltiot ovat pääosin ranskankielisiä, mutta patenttihakemus tehdään englanniksi. Yhdellä hakemuksella voit saada patentin kaikkiin jäsenvaltioihin ja OAPI voidaan nimetä myös PCT-hakemuksessa yhdeksi maaksi.

Lue lisää OAPIn sivuilta

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 07.06.2019