Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Vanhat luokkaotsikot (NCL1)

Tullut voimaan 01.06.1964

Tavaramerkkiluokitus

Luokka 1
Kemialliset tuotteet teollisiin, tieteellisiin ja valokuvaustarkoituksiin sekä maanviljelyksen, metsätalouden ja puutarhanhoidon käyttöön; tekohartsit, jalostamattomat muovit jauheina, nesteinä tai massoina; luonnolliset ja keinotekoiset lannoitusaineet; tulensammutusvalmisteet; karkaisuaineet sekä kemialliset juotos- ja hitsausaineet; elintarvikkeiden säilöntäaineet; parkitusaineet; liima-aineet teollisiin tarkoituksiin.

Luokka 2
Maalit, vernissat ja lakat, ruosteensuoja-aineet ja puunkyllästysaineet; väriaineet; peittausaineet; luonnonhartsit, lehtimetallit ja metallijauheet maalaus- ja koristustarkoituksiin.

Luokka 3
Vaatteiden valkaisuaineet sekä muut pesuaineet; puhdistus-, kiillotus- ja tahranpoistovalmisteet sekä hiomisaineet; saippuat; hajuvedet, eteeriset öljyt, kosmeettiset valmisteet, hiusvedet; hampaidenhoitovalmisteet.

Luokka 4
Öljyt ja rasvat teollisiin tarkoituksiin (ruokaöljyä ja -rasvoja sekä eteerisiä öljyjä lukuun ottamatta); voiteluaineet; pölynsitomisaineet; polttoaineet (myös moottoreita varten) ja valaistusaineet; kynttilät, lampun- ym. sydämet.

Luokka 5
Farmaseuttiset, eläinlääkintä- ja terveydenhoitovalmisteet; lasten ja sairaiden dieettivalmisteet; laastarit ja sideaineet; hammastäyteaineet ja hampaiden jäljennösaineet; desinfioimisaineet; rikkaruohojen, tuhoeläinten ja syöpäläisten hävitysvalmisteet.

Luokka 6
Muokkaamattomat ja osittain muokatut epäjalot metallit ja niiden seokset; ankkurit, alasimet, kielellä varustetut kellot, valssatut ja valetut rakennustarvikkeet; ratakiskot ja muut metalliset rautatierakennusaineet; ketjut (ajoneuvojen käyttöketjuja lukuun ottamatta); ei-sähköiset metalliköydet ja -langat; lukkotavarat; metalliputket; kassakaapit ja -lippaat; teräskuulat; hevosenkengät; naulat ja ruuvit; muut epäjalot metallitavarat, jotka eivät sisälly muihin luokkiin; malmit.

Luokka 7
Koneet ja työkalukoneet; moottorit (lukuun ottamatta maa-ajoneuvoihin käytettäviä); kytkimet ja käyttöhihnat (lukuun ottamatta maa-ajoneuvoihin käytettäviä); suuret maanviljelystyökalut; munanhautomalaitteet.

Luokka 8
Käsityökalut ja -kojeet; veitsituotteet, haarukat ja lusikat; teräaseet.

Luokka 9
Tieteelliset, merenkulkua koskevat, geodeettiset, sähkö- (radioteknilliset mukaan luettuina), valokuvaus-, elokuvaus- ja optiset laitteet ja kojeet sekä punnitus-, mittaus-, merkinanto-, tarkkailu-, hengenpelastus- ja opetuslaitteet ja -kojeet; raha- ja rahakeautomaatit; sanelukojeet; kassarekisterilaitteet; laskukoneet; tulensammutuslaitteet.

Luokka 10
Kirurgiset, lääketieteelliset, hammaslääketieteelliset ja eläinlääketieteelliset laitteet ja välineet
(tekojäsenet, -silmät ja -hampaat mukaan luettuina).

Luokka 11
Valaistus-, lämmitys-, höyrynkehitys-, keitto-, jäähdytys-, kuivaus-, tuuletus-, vesijohto- sekä saniteettitarvikkeet ja -laitteet.

Luokka 12
Ajoneuvot; maa-, ilma- ja vesikulkuneuvot.

Luokka 13
Tuliaseet; ampumatarvikkeet ja ammukset; räjähdysaineet; ilotulitusvälineet.

Luokka 14
Jalometallit ja niiden seokset; jalometalliset tai jalometallilla päällystetyt tavarat (veitsituotteita, haarukoita ja lusikoita lukuun ottamatta); jalokivitavarat, jalokivet; kellot ja muut ajanmittauslaitteet.

Luokka 15
Soittimet (sanelu- ja radiokojeita lukuun ottamatta).

Luokka 16
Paperi ja paperitavarat, pahvi ja pahvitavarat; painotuotteet, sanoma- ja aikakauslehdet, kirjat; kirjansidonta-aineet; valokuvat; paperikauppatavarat, paperiliimat; taiteilijan tarvikkeet; siveltimet, kirjoituskoneet ja konttoritarvikkeet (huonekaluja lukuun ottamatta), neuvonta- ja opetusvälineet (laitteita lukuun ottamatta); pelikortit; kirjasimet; kuvalaatat.

Luokka 17
Guttaperka, kumi, balata ja näiden korvikkeet sekä näistä aineista valmistetut, muihin luokkiin sisältymättömät tavarat; muovikalvot, -levyt ja -sauvat (puolivalmisteina); tiivistys- ja eristysaineet; asbesti, kiille ja niistä valmistetut tuotteet; ei-metalliset letkut.

Luokka 18
Nahat ja nahanjäljitelmät sekä näistä aineista valmistetut, muihin luokkiin sisältymättömät tavarat; taljat ja vuodat; matka-arkut ja -laukut; sateen- ja päivänvarjot sekä kävelykepit; piiskat, valjaat ja satulasepäntavarat.

Luokka 19
Rakennusaineet, kivet ja keinotekoiset kivet, sementti, kalkki, laasti, kipsi ja sora; keramiikka- tai sementtiputket; tienrakennusaineet; asfaltti, terva ja bitumi; koottavat talot; kivestä valmistetut muistomerkit; savupiiput.

Luokka 20
Huonekalut, peilit, taulunkehykset; tavarat (muihin luokkiin sisältymättömät), jotka on valmistettu puusta, korkista, ruo’osta, rottingista, pajun- tms. vitsoista, sarvesta, luusta, norsunluusta, valaanluusta, simpukankuoresta, meripihkasta, helmiäisestä, merenvahasta tai selluloidista taikka näiden aineiden korvikkeista tai muovista.

Luokka 21
Pienehköt talouskalut ja keittiövälineet (jalometalleista valmistettuja tai niillä päällystettyjä lukuun ottamatta); kammat ja pesusienet; harjat (ei kuitenkaan siveltimet); harjanvalmistusainekset; puhdistusvälineet; teräsvilla; muihin luokkiin sisältymättömät lasitavarat, posliini ja keramiikka.

Luokka 22
Köydet, nuorat, säikeet, rihmat, verkot, teltat, suojapeitteet, purjeet, säkit; täyteaineet (jouhet, kapokki, höyhenet, meriheinä jne.); tekstiilien valmistukseen käytettävät muokkaamattomat kuituaineet.

Luokka 23
Langat.

Luokka 24
Kankaat; sängynpeitteet ja pöytäliinat; tekstiilitavarat, jotka eivät sisälly muihin luokkiin.

Luokka 25
Vaatteet, jalkineet ja tohvelit mukaanluettuina.

Luokka 26
Pitsit ja koristeompeleet, nauhat ja punokset; napit, painonapit, hakaset ja silmukset,
nuppineulat ja silmäneulat; tekokukat.

Luokka 27
Matot, olkimatot, korkkimatot ja muut lattianpäällysteet; muista kuin tekstiilituotteista valmistetut seinänpäällysteet.

Luokka 28
Pelit ja leikkikalut; voimistelu- ja urheiluvälineet (vaatteita lukuun ottamatta); joulukuusenkoristeet.

Luokka 29
Liha, kala, siipikarja ja metsänriista; lihauutokset; säilötyt, kuivatut ja umpioidut hedelmät ja vihannekset; hillot ja hyytelöt; munat, maito ja muut meijerituotteet; ruokaöljyt ja -rasvat; säilykkeet; pikkelssit.

Luokka 30
Kahvi, tee, kaakao, sokeri, riisi, tapioka, saago, kahvinkorvikkeet; jauhot ja viljasta tehdyt ravintovalmisteet, leipä, keksit, kakut, leivonnaiset ja konditoriatuotteet, jäätelö; hunaja, siirappi; hiiva, leivinjauheet; suola, sinappi; pippuri, etikka, viinietikka, kastikkeet; mausteet; jää.

Luokka 31
Muihin luokkiin sisältymättömät maanviljelys-, metsätalous- ja puutarhatuotteet sekä vilja; elävät eläimet; tuoreet hedelmät ja vihannekset; siemenet ja siemenviljat; elävät kasvit ja kukat; eläinten ravintoaineet, maltaat.

Luokka 32
Olut ja portteri; kivennäisvedet, hiilihappopitoiset vedet ja muut alkoholittomat juomat; mehut ja muut juomien valmistusaineet.

Luokka 33
Viinit, viina ja liköörit.

Luokka 34
Raakatupakka ja tupakkavalmisteet; tupakointivälineet; tulitikut.

Luokka 35
Ilmoitus- ja mainostoiminta; liiketoiminnan hoitamisen avustaminen.

Luokka 36
Vakuutus- ja pankkitoiminta sekä varojen sijoitus- ja välitystoiminta.

Luokka 37
Rakennus-, asennus-, huolto- ja korjaustoiminta.

Luokka 38
Postiliikenne, radio- ja kaukotiedotustoiminta.

Luokka 39
Kuljetus ja varastointi.

Luokka 40
Aineiden ja esineiden muokkaus ja käsittely.

Luokka 41
Opetus, koulutus ja ajanviete.

Luokka 42
Palvelut, jotka eivät sisälly luokkiin 35-41.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.06.2021