Yhdistyksen rekisteriote, säännöt ja muut tiedot

Rekisteriote on asiakirja, jossa näkyy yhdistyksestä yhdistysrekisteriin merkityt tiedot.

Yhdistyksen säännöt ja yhdistyslaki määrittelevät yhdistyksen toimintaa. Säännöissä määritellään esimerkiksi yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot, kokoukset, hallitus ja jäsenyys.
Säännöissä voidaan myös kertoa, ketkä muut kuin puheenjohtaja voivat toimia yhdistyksen puolesta (nimenkirjoittajat).

Milloin PRH lähettää rekisteriotteen?

PRH lähettää yhdistykselle rekisteriotteen, kun

  • PRH on rekisteröinnyt yhdistyksen.
  • PRH on rekisteröinyt yhdistyksen tekemän muutosilmoituksen. Huomio! Pelkästä osoitemuutoksesta PRH ei lähetä rekisteriotetta yhdistykselle.
  • PRH on rekisteröinyt yhdistyksen purkautumisilmoituksen.

Rekisteriote on myös julkinen asiakirja, jonka kuka tahansa voi ostaa PRH:n Yhdistysnetti-palvelusta. Lue lisää Yhdistynetti-palvelusta.

Mistä saat rekisteriin merkittyjä yhdistyksen tietoja?

Voit tarkastaa yhdistysten, kauppakamarien ja uskonnollisten yhdyskuntien rekisteritiedot PRH:n Yhdistysnetti-palvelusta. Näen maksutta esimerkiksi yhdistyksen rekisterinumeron ja kotipaikan. Muiden tietojen tarkastaminen on maksullista. Siirry Yhdistynetti-palveluun.

Kun yhdistyksellä on Y-tunnus, löydät yhdistyksestä tietoja myös yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) hakupalvelusta. Huomio! YTJ-haussa yhdistyksestä tarjolla olevat tiedot ovat pääosin erilaiset kuin Yhdistysnetti-palvelussa. Siirry YTJ-hakuun.

Jos yhdistys on merkitty kaupparekisteriin, löydät siitä tietoja myös Virre-tietopalvelusta. Siirry Virre-tietopalveluun.

Kun yhdistys ei ole enää yhdistysrekisterissä, yhdistyksen tiedot löytyvät PRH:n ylläpitämästä purkautuneiden yhdistysten tietokannasta eli Purkki-palvelusta. Siirry Purkki-palveluun.

Kun tarvitset usein yhdistysten rekisteritietoja, tilaa käyttäjätunnus NettiYreka-palveluun tekemällä sopimus PRH:n kanssa. Palvelu on maksullinen. Lue lisää NettiYreka-sopimusasiakaspalvelusta.

Miten voit ostaa yhdistyksen rekisteriotteen ja säännöt?

Voit ostaa PRH:n Yhdistysnetti-palvelusta rekisteriotteen, joka sisältää tiedot muun muassa mahdollisista nimenkirjoittajista. Voit ostaa palvelusta myös ne yhdistysten säännöt, jotka on rekisteröity yhdistysrekisteriin vuodesta 2011 lähtien. Siirry Yhdistysnetti-palveluun ostamaan rekisteriote ja säännöt.

Vaihtoehtoisesti voit tilata yhdistyksen rekisteriotteen, säännöt ja muut asiakirjat sähköisellä lomakkeella. Tällöin PRH toimittaa tilaamasi asiakirjat postitse tai sähköpostitse sekä laskuttaa ne erikseen. Avaa yhdistysrekisterin asiakirjojen tilauslomake.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.12.2018