Osta sähköiset rekisteriotteet ja yhdistysten säännöt Yhdistysnetistä

Yhdistyksen rekisteriote, säännöt ja muut tiedot

Rekisteriote on asiakirja, jossa näkyy yhdistyksestä yhdistysrekisteriin merkityt tiedot.

Yhdistyksen säännöt ja yhdistyslaki määrittelevät yhdistyksen toimintaa. Säännöissä määritellään esimerkiksi yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot, kokoukset, hallitus ja jäsenyys. Säännöissä voidaan myös kertoa, ketkä muut kuin puheenjohtaja voivat toimia yhdistyksen puolesta (nimenkirjoittajat).

Miten voit ostaa yhdistyksen rekisteriotteen ja säännöt?

Voit ostaa yhdistysrekisterin tietopalvelusta rekisteriotteen, joka sisältää tiedot muun muassa mahdollisista nimenkirjoittajista. Voit ostaa palvelusta myös ne yhdistysten säännöt, jotka on rekisteröity yhdistysrekisteriin vuodesta 2011 lähtien. Siirry palveluun ostamaan rekisteriote ja säännöt.

Vaihtoehtoisesti voit tilata yhdistyksen rekisteriotteen, säännöt ja muut asiakirjat sähköisellä lomakkeella. Tällöin PRH toimittaa tilaamasi asiakirjat postitse tai sähköpostitse sekä laskuttaa ne erikseen. Avaa yhdistysrekisterin asiakirjojen tilauslomake.

Yhdistysrekisterin sähköisestä tietopalvelusta saat maksutta yhdistysten perustiedot, kuten tiedon yhdistyksen nimestä, Y-tunnuksesta ja kotipaikasta. Palvelun avulla voit myös maksutta hakea tietoa yhdistysrekisteriin tehdyn ilmoituksen käsittelyvaiheista. Siirry palveluun hakemaan yhdistysten tietoja.

Löydät yhdistysten tietoja myös YTJ- ja Virre-tietopalveluista

Kun yhdistyksellä on Y-tunnus, löydät yhdistyksestä tietoja myös yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) hakupalvelusta. Huomio! YTJ-haussa yhdistyksestä tarjolla olevat tiedot ovat pääosin erilaiset kuin Yhdistysrekisterin tietopalvelussa. Siirry YTJ-hakuun.

Noin 500 yhdistystä on merkitty yhdistysrekisterin ohella kaupparekisteriin. Virre-tietopalvelun avulla voit tarkastaa näiden kaupparekisteriin merkityt tiedot. Siirry Virre-tietopalveluun.

Huomio! Yhdistysten nimenkirjoittajatiedot löydät yhdistysrekisterin sähköisestä tietopalvelusta. Siirry yhdistysrekisterin sähköiseen tietopalveluun.

Milloin PRH lähettää rekisteriotteen yhdistykselle?

PRH lähettää yhdistykselle rekisteriotteen, kun

  • PRH on rekisteröinyt yhdistyksen.
  • PRH on rekisteröinyt yhdistyksen tekemän muutosilmoituksen. Huomio! Pelkästä osoitemuutoksesta PRH ei lähetä rekisteriotetta yhdistykselle.
  • PRH on rekisteröinyt yhdistyksen purkamisilmoituksen.
Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 23.10.2019