Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tehtävän päättyminen ja oma ero

Yhdistysrekisteriin merkityn yhdistyksen täytyy ilmoittaa yhdistysrekisteriin merkityissä tiedoissa tapahtuneet muutokset.

Jos yhdistys laiminlyö muutosten ilmoittamisen, yhdistysrekisteritietoihin saattaa jäädä vanhentuneita tietoja rekisteriin merkityistä henkilöistä. Tällöin on henkilön edun mukaista itse ilmoittaa jo tapahtuneesta erosta tai tehtävän päättymisestä.

Voit tehdä ilmoituksen yhdistysrekisteriin, kun olet eronnut yhdistysrekisteriin merkitystä tehtävästä tai tehtävä on muutoin päättynyt.

Huomio! Tee ilmoitus vasta sen jälkeen, kun tehtävä on päättynyt.

Mitä maksaa?

Henkilön oma ilmoitus erosta tai rekisteriin merkityn tehtävän päättymisestä on maksuton.

Miten teet ilmoituksen netissä?

Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa muutosilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot.

Siirry tekemään sähköinen ilmoitus yhdistysrekisteriin.Miten ilmoitat paperilomakkeilla?

Tee ilmoitus Y4a- muutos- ja lopettamisilmoituslomakkeella ja 19A-liitelomakkeella. Tehtävän päättymisen ilmoitat 19A-liitelomakkeen sivulla 2.

Tallenna lomakkeet koneellesi ennen niiden täyttämistä ja tulostamista.

Täytä yhteystietosi Y4a-lomakkeen kohtaan "Lisätietoja tästä ilmoituksesta antaa (esimerkiksi asiamies tai liitto)", jolloin saat rekisteröinnistä rekisteriotteen itsellesi. Jos jätät kohdan tyhjäksi, PRH lähettää rekisteriotteen yhteisön osoitteeseen.

Eronnut henkilö itse tai hänen valtakirjalla valtuuttamansa henkilö allekirjoittaa ilmoituksen.

Kun valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Avaa: Oman eron ilmoitus yhdistysrekisteriin (pdf, 0.5 MB) (sisältää Y4a-lomakkeen ja liitelomakkeen 19A).

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata PRH:een lähettämäsi ilmoituksen käsittelytilannetta sähköisessä palvelussamme. Siirry yhdistysrekisterin sähköiseen asiointipalveluun.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.02.2024