Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tehtävän päättyminen ja oman eron ilmoittaminen

Jokainen uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin merkitty henkilö, joka on joko eronnut tai jonka tehtävä on muutoin päättynyt, voi itse tehdä asiaa koskevan ilmoituksen.

Huomaathan, että itse eroaminen tai tehtävän päättyminen ei tapahdu ilmoituksen tekemisellä uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin, vaan eroamisen on täytynyt tapahtua ennen uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin tehtävää ilmoitusta.

Miten ilmoitat?

Ilmoituksen tekeminen netissä ei ole mahdollista.

Tee ilmoitus Y4a-muutos- ja lopettamisilmoituslomakkeella ja 19B-liitelomakkeella. Tehtävän päättymisen ilmoitat 19B-liitelomakkeen sivulla 3. Tallenna lomakkeet koneellesi ennen niiden täyttämistä ja tulostamista.

Täytä yhteystietosi Y4a-lomakkeen kohtaan "Lisätietoja tästä ilmoituksesta antaa (esimerkiksi asiamies tai liitto)", jolloin saat rekisteröinnistä rekisteriotteen itsellesi. Jos jätät kohdan tyhjäksi, PRH lähettää rekisteriotteen yhteisön osoitteeseen.

Avaa: Oman eron ilmoitus uskonnollisten yhdyskuntien rekisteriin (pdf, 0.6 MB) (sisältää Y4a-lomakkeen ja liitelomakkeen 19B).

Kuka allekirjoittaa?

Eronnut henkilö itse tai hänen valtakirjalla valtuuttamansa henkilö allekirjoittaa ilmoituksen.

Mitä liitteitä?

Kun valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Lähetä ilmoitus liitteineen osoitteeseen:

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) – Verohallinto
Yritystietojärjestelmä
PL 2000
00231 Helsinki

Lähetä paperi-ilmoitus viikon kuluessa maksamisesta, jotta ilmoituksen käsittely ei viivästy.

Mitä ilmoittaminen maksaa?

Ilmoitus on maksuton.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 16.08.2023