Yhdistyksen perustamisilmoitus

Kun yhdistys halutaan saada merkityksi yhdistysrekisteriin, yhdistyksen täytyy tehdä perustamisilmoitus PRH:lle.

Perustamisilmoituksen tekeminen netissä on edullisempaa kuin paperilomakkeilla.

Jos säännöt on ennakkotarkastettu PRH:ssa, tee ilmoitus paperilomakkeella. Siirry ohjeeseen perustamisilmoituksen teko paperilomakkeella

Tällä sivulla on tietoa seuraavista asioista:

Kuka allekirjoittaa ilmoituksen?

Hallituksen puheenjohtaja allekirjoittaa perustamisilmoituksen. Jos yhdistys ilmoittaa yhdistyksen hallituksen yhdistysrekisteriin, voi myös muu täysi-ikäinen hallituksen jäsen allekirjoittaa ilmoituksen.

Huomio! Jos hallituksen jäsen ilmoitetaan vain yhdistyksen nimenkirjoittajaksi, hänellä ei ole ilmoituksen allekirjoitusoikeutta.

Ilmoituksen allekirjoittaja tarvitsee suomalaisen henkilötunnuksen ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Jos joku muu kuin allekirjoittaja tekee ilmoituksen, anna silloin ilmoituksen asiointitunnus allekirjoittajalle, jotta hän voi mennä palveluun allekirjoittamaan ilmoituksen.

Mitä tarvitset ilmoituksen tekemiseen?

Tarvitset ilmoittamista varten perustamiskirjan ja säännöt.

Kirjoita sähköisessä palvelussa yhdistyksesi säännöt osaksi perustamisilmoitusta joko tuomalla sääntötekstin tekstinkäsittelyohjelmasta tai kirjoittamalla säännöt tekstiruutuun.

Ilmoittamista varten tarvitset myös ilmoitettavien henkilöiden tiedot. Tarvitset tiedot puheenjohtajan ja muiden nimenkirjoittajien suomalaisista henkilötunnuksista. Jos ilmoitat yhdistyksen hallituksen rekisteröitäväksi, tarvitset tiedot myös hallituksen jäsenten henkilötunnuksista.

Jos nimenkirjoittajalla tai hallituksen jäsenellä ei ole suomalaista henkilötunnusta, tarvitset hänen syntymäaikansa, kansalaisuuteensa ja kotiosoitteensa. Liitä ilmoitukseen liitetiedostona kopio hänen passistaan tai muusta henkilöllisyystodistuksesta.

Mitä ilmoittaminen netissä maksaa?

Perustamisilmoitus maksaa 100 euroa.

Miten teet ilmoituksen netissä?

Voit tehdä perustamisilmoituksen sähköisessä palvelussamme, kun yhdistys on jo tehnyt säännöt.

Jos joku muu kuin ilmoituksen allekirjoittaja tekee ilmoituksen, hän voi lähettää palvelusta sähköpostin allekirjoittajalle, kun ilmoitus on valmis allekirjoitettavaksi.

PerustamisiImoitus allekirjoitetaan, lähetetään ja maksetaan sähköisessä palvelussa.

Perustamisilmoitus maksetaan palvelussa sen jälkeen, kun ilmoitus on allekirjoitettu. Maksajana voi olla kuka tahansa. Maksu suoritetaan verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla.

PRH käsittelee ilmoituksesi vasta sen jälkeen, kun olet maksanut ilmoitusmaksun.

Siirry yhdistysrekisterin sähköiseen asiointipalveluun tunnistautumalla ensin suomi.fi-palvelussa.

Tee sähköinen ilmoitus yhdistysrekisteriin

Jos teet perustamisilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi ja hinta kalliimpi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeiden ohjeisiin.

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata ilmoituksen käsittelytilannetta sähköisessä palvelussamme yhdistyksen sivulla.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 12.11.2019