Gå direkt till innehållet
Meny

Vår nya tjänst Tidningar för industriellt rättsskydd kan användas i varumärkes- och mönsterrättsärenden

Tjänsten Tidningar för industriellt rättsskydd infördes 16 augusti 2022 för att offentliggöra varumärkes- och mönsterrättsregistreringar. Tjänsten ersätter våra tidigare tidningar i PDF-format som kom ut en eller två gånger i månaden.

Vi offentliggör registreringar och delgivningar i snabbare takt

Vi offentliggör nya varumärkes- och mönsterrättsregistreringar i tjänsten Tidningar för industriellt rättsskydd genast efter att varumärket eller mönsterrätten har registrerats. I praktiken offentliggör vi nya registreringar varje dag i tjänsten. Från den dag då registreringen offentliggörs börjar en invändningstid på två månader. Invändningstiden kan därmed börja vilken dag som helst och är inte beroende av hur ofta tidningarna kommer ut, såsom tidigare när tidningarna publicerades i PDF-format endast vissa dagar.

Det här innebär också att de som ansöker om varumärke eller mönsterrätt får ett registreringsbeslut genast efter registeringen och inte först efter att nästa tidning kommit ut. Om sökanden har gett sin e-postadress till Patent- och registerstyrelsen, skickar vi registreringsbeslutet per e-post. I annat fall skickar vi beslutet per post.

I tjänsten offentliggör vi också olika slag av delgivningar som gäller varumärken och mönsterrätt samt varumärken som tagits upp i förteckningen över väl kända varumärken.

Så här använder du tjänsten Tidningar för industriellt rättsskydd

Tjänsten har separata avsnitt för publikationer om varumärken och mönsterrätt. Du kan söka publikationer för en viss vecka på en gång genom att välja utgivningsår och veckonummer. Du kan också söka uppgifter på valfritt datum.

PDF-tidningarna som kommit ut innan 16 augusti 2022 finns i arkivet i den nya tjänsten.

Tjänsten utvidgas senare

Avsikten är att tjänsten Tidningar för industriellt rättsskydd ska utvidgas till att omfatta kungörelser och delgivningar om patent och nyttighetsmodeller. Vi återkommer senare med mer information.

Gå till den nya tjänsten för tidningar för industriellt rättsskydd.

För mer information kontakta
Patricia Nyberg
Överinspektor
fornamn.efternamn@prh.fi
Tfn 029 509 5888

Utskriftsversion Uppdaterad 12.09.2022