Gå direkt till innehållet
Meny

Nytt i tjänsten Virre: nedladdade registerutdrag stämplas elektroniskt

Vi har förnyat vår informationstjänst Virre som ger tillgång till registeruppgifter. Nu kan du ladda ner kostnadsfria handelsregisterutdrag och köpa organisationsregler, översatta utdrag, stiftelseregisterutdrag och intyg som har stämplats elektroniskt.

Med den elektroniska stämpeln säkerställs dokumentets integritet och ursprung. Det är Patent- och registerstyrelsen (PRS) som stämplar dokumentet elektroniskt. Dokumenten stämplas elektroniskt med ett kvalificerat certifikat.

Vid behov kan du kontrollera i ett läsprogram för dokument att den elektroniska stämpeln är giltig. Till exempel i programmet Acrobat Reader kan du kontrollera giltigheten genom att välja ”Använd certifikat”.

Så här laddar du ner ett kostnadsfritt utdrag eller köper dokument i Virre

Via vår informationstjänst Virre får du enkelt tillgång till officiella registeruppgifter om företag, stiftelser och företagsinteckningar. Grunduppgifterna och elektroniska handelsregisterutdrag är gratis.

Använd FO-nummer för att söka grunduppgifter om företag på första sidan i Virre. Ladda sedan ner ett kostnadsfritt elektroniskt handelsregisterutdrag på sidan Företagsuppgifter.

Du kan också köpa till exempel bolagsordningar för aktiebolag, senast registrerade bokslut samt översatta utdrag på engelska.

Du betalar de avgiftsbelagda uppgifterna med nätbankskoder eller kreditkort. Efter betalningen kan du öppna dokumenten på sidan ”Köpta produkter” i tjänsten.


För mer information kontakta:
Handelsregistrets rådgivning
Mån–fre kl. 9–15
Tfn 029 509 5040

Utskriftsversion Uppdaterad 14.11.2023