Gå direkt till innehållet
Meny

Autentiseringslösning kommer att ersätta EPO-kortet i våra patenttjänster

Användarna har kunnat identifiera sig i Patent- och registerstyrelsens (PRS) patenttjänster med hjälp av Europeiska patentverkets EPO Smart Card, det vill säga EPO-kortet, men det kommer att slopas. PRS håller på att ta fram en ersättande autentiseringslösning under våren 2024. Användarna kan också använda Suomi.fi-identifikation för att identifiera sig i våra webbtjänster.

EPO tar inte längre emot begäran om nya EPO-kort, eller begäran om förnyelse av kort som löper ut, för sina egna tjänster. Observera att EPO förnyar existerande kort fram till den 30 september 2024 kl.18 (CET) för tjänster som nationella patentverk tillhandahåller.

Om ert företag har kort som löper ut 2024, rekommenderar vi att ni förnyar korten som vanligt tillsvidare, gärna inom 60 dagar innan de löper ut. Det är tekniskt sett möjligt att använda korten i PRS patenttjänster åtminstone fram till slutet av 2024.

Ny lösning ersätter EPO-kortet

PRS håller på att utveckla en lösning för tvåfaktorsautentisering som ersätter EPO-kortet. Vårt mål är att det ska vara så enkelt som möjligt för nuvarande användare av EPO-kortet att börja använda den nya autentiseringsmetoden.

Den nya autentiseringslösningen införs i alla våra elektroniska patenttjänster (Betalningstjänst för patent, PRS dokumenttjänst, PRS depositionskonto) med undantag av den nuvarande applikationen Epoline Online Filing (eOLF). Man kan alltså använda eOLF bara med EPO-kortet också i fortsättningen. Den nya autentiseringslösningen införs inte i applikationen eOLF, eftersom den också kommer att slopas. PRS håller på att utveckla en tjänst som ersätter eOLF.

För mer information kontakta

Lasse Koivisto
Applikationsplanerare
E-post: fornamn.efternamn@prh.fi
Tfn 029 509 5227

Utskriftsversion Uppdaterad 20.02.2024