Gå direkt till innehållet
Meny

Fennia Prize 22: Patent- och registerstyrelsens hedersomnämnande till två företag

Patent- och registerstyrelsen (PRS) delade ut i designtävlingen Fennia Prize 22 ett hedersomnämnande och ett pris på 5 000 euro för framgångsrik användning av immateriella rättigheter (IPR). Hedersomnämnandet IPR Excellence tilldelades denna gång två företag: Genelec Oy och Mysoda Oy.

Genelec Oy

Industriell formgivning har varit viktigt för högtalarframställaren Genelec i över 20 år. Företaget utnyttjar formgivning i sin verksamhet strategiskt. I akustiska produkter såsom högtalare är formen viktig med tanke på utseendet men även för prestation och ljudkvalitet.

Genelec har aktivt skyddat sina högtalares formgivning med mönsterrätt. Genelec har även tiotals registrerade varumärken på olika håll i världen. Dessutom har företaget patenterat flera tekniska lösningar som anknyter till högtalare och ljudåtergivning.

Genelec 6040R Smart Active-högtalaren (bild: Genelec Oy)

Mysoda Oy

Formgivning har en central roll i Mysodas verksamhet, vilket syns i företagets produkter. Mysoda har velat designa en kolsyremaskin som är både ekologisk och vacker. Företagets kolsyremaskin Mysoda Woody lämpar sig för kök som teknisk anordning men även som inredningselement.

Mysoda Woodys formgivning är skyddad med en mönsterrättsregistrering i EU, Storbritannien, Norge och Schweiz. Varumärket Mysoda har registrerats i Finland och Europa i de varumärkesklasser som är viktigaste för företaget.

Mysoda Woody-kolsyremaskinen (bild: Veikko Kähkönen)

Fennia Prize

Fennia Prize är en av de mest betydande designtävlingarna i Finland. Designtävlingen ordnas av Design Forum Finland och Fennia tillsammans med Patent- och registerstyrelsen och Elo. I tävlingen Fennia Prize belönas företag och organisationer som på ett strategiskt sätt använder design i sin affärsverksamhet.

Fennia Prize 22 är en del av prishelheten Design Forum Finland Awards. Utställningen Design Forum Finland Awards är öppen på Glasshouse Helsinki från den 5 till den 28 maj 2022.

Ytterligare information och presentationerna av samtliga prisbelönade finns på finska på www.designforum.fi/fenniaprize22Öppnas i en ny flik

Pressbilder kan laddas ner på www.designforum.fi/medialleÖppnas i en ny flik.

#fenniaprize #dffawards22


För mer information kontakta

PRS juryordförande och Fennia Prize-jurymedlem
Direktör Anna Lauttamus-Kauppila
Kundservice och kommunikation, PRS
Tfn +358 (0)29 509 5800
anna.lauttamus-kauppila(at)prh.fi

Direktör Jorma Hanski
Patent och varumärken, PRS
Tfn +358 (0)29 509 5444
jorma.hanski(at)prh.fi

Utskriftsversion Uppdaterad 04.05.2022