Gå direkt till innehållet
Meny

Ansök till kvalitetsinnovationstävlingen Quality Innovation Award

Organisationer erbjuds möjlighet till att jämföra nivån på sina innovationer och få en objektiv bedömning i tävlingen Quality Innovation Award som ordnas av Finlands Kvalitetsförening. Tävlingen uppmuntrar organisationer till att innovera och utveckla sin verksamhet.

Du kan ta del i tävlingen Quality Innovation Award genom att lämna in en ansökan som bedöms av en utomstående bedömare. Tävlingen är öppen för alla slags organisationer från privatföretag till offentliga organisationer. Bedömningen gäller bland annat innovationers nyhetsvärde och ekonomiska värde. Utöver värdet på organisationers innovationer bedöms själva innovationsprocessen. En synvinkel som grundar sig på den utomstående bedömningen ger organisationer värdefull information.

Kvalitet har sina skapare – bedömning bidrar till bättre utveckling

"En utomstående bedömares syn på innovationsprocessen ger ytterst värdefull information för en deltagande organisation. I bedömningen redogörs för varför någonting fungerar eller inte fungerar, och vad som organisationen kunde förbättra", säger Finlands Kvalitetsförenings verkställande direktör Juha Ylä-Autio.

Dessutom måste innovationer skyddas på behörigt sätt för att säkerställa deras kontroll och ekonomiska nytta. Patent- och registerstyrelsen (PRS) har varit en partner till tävlingen redan i många år. PRS generaldirektör Antti Riivari är också ordföranden för tävlingens jury.

"Syftet med tävlingen har från början varit att öka antalet innovationer och nivån på dem i Finland. Det är också viktigt att innovativ verksamhet inte endast betraktas som teknologibaserad lösningsutveckling utan den genererar värde oavsett bransch. PRS vill vara med i tävlingen och sporra alla organisationer till att innovera och skydda sina innovationer", konstaterar Antti Riivari.

"Att beakta organisationers innovationer är viktigt. Innovationer utgör en viktig del av Finlands konkurrenskraft och utan dem skulle våra företag tyna bort. Innovation är ett tecken på ständig utveckling. Tävlingen Quality Innovation Award har en särskilt viktig roll i att lyfta fram årets bästa innovationer", säger Ylä-Autio.

Nationella kvalitetsinnovationstävlingen Quality Innovation Award

Tävlingskategorierna är följande: potentiella innovationer, affärsinnovationer, innovationer inom den offentliga sektorn och miljöinnovationer. Finländska kommuners och städers bästa innovationer söks i en ny tävlingsserie som är avsedd för kommuninnovationer. I år ordnas tävlingen för 15:e gången. Du kan anmäla dig till tävlingen till början av september.

Vinnarna i den nationella Quality Innovation Award tävlingen går vidare till en internationell tävling där de får tävla mot världens toppländer och jämföra sina innovationer på internationell nivå. I tävlingen delas också ut olika utmärkelser till organisationer för betydande innovationsarbete.

Ansökningsperioden för detta års tävling pågår som bäst. Läs mer och lämna in din ansökan på finska eller engelska.Öppnas i en ny flik

Utmärkelserna till de organisationer som blir belönade delas ut på den internationella kvalitetsdagen den 10 november 2022 i evenemanget Laatupäivä som ordnas av Finlands Kvalitetsförening. Det är möjligt att följa evenemanget på distans. Du kan anmäla dig här.Öppnas i en ny flik Evenemanget hålls på finska.

För mer information kontakta

Minna Huomo, medlemsservicechef
Finlands Kvalitetsförening
tfn 0400 230 756
minna.huomo@laatukeskus.fi


Utskriftsversion Uppdaterad 18.05.2022