Hyödyllisyysmallien hinnastot ja maksuohjeet

Kaikki hinnastot löytyvät sivun vasemmasta valikosta.

Maksut perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön asetukseen PRH:n maksullisista suoritteista. Löydät linkin voimassa olevaan maksuasetukseen ”PRH:ta koskeva lainsäädäntö” -sivulta.

Maksa joko tilisiirtona PRH:n pankkitilille, henkilökohtaisesti maksukortilla tai MobilePay -sovelluksella PRH:n asiakaspalvelupisteessä (ei käteisellä). Verkkomaksu luottokortilla ei ole mahdollista.

Tilatut todistukset ja rekisteriotteet maksetaan PRH:n lähettämän laskun perusteella.

PRH:n pankkitilit, joille maksut voidaan maksaa

Pankki Tilinro (IBAN) BIC-koodi
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike FI34 8919 9710 0007 32 DABAFIHH
Nordea Bank Oyj FI97 1660 3000 1042 27 NDEAFIHH

Patentti- ja rekisterihallituksen
Y-tunnus 0244683-1
ALV-tunnus FI02446831

Uudet hakemukset

Uusiin hakemuksiin liittyvät maksut voi suorittaa hakemuksen jättämisen yhteydessä tai vaihtoehtoisesti voi odottaa virastosta lähetettävää maksukehotusta, joka sisältää myös maksamiseen tarvittavan viitenumeron. Ensimmäisessä tapauksessa tiedon maksusta voi toimittaa virastoon joko kuittikopiona tai merkitsemällä pankkimaksun viestikenttään "Uusi hyödyllisyysmallihakemus" sekä tiedon hakemukseen merkitystä hakijasta.

Erääntyvien uudistamismaksujen tiedot

Seuraavan kuuden kuukauden sisällä erääntyvien uudistamismaksujen tiedot, kuten viitenumeron, saat PatInfo-palvelusta hakemalla hakemus- tai rekisterinumerolla. Hakutuloksen valitsemalla pääsee "Hakemuksen tiedot" -sivulle, jonka alareunassa oleva linkki "Erääntyvät maksut (alle 6 kk)" johtaa avoimien maksujen tietoihin. Siirry PatInfoon.

Maksaminen ulkomailta

Maksettaessa PRH:n tilille ulkomailta on huomioitava mahdolliset pankkien perimät välityskulut. On tärkeää, että määräaikaan mennessä suoritettu maksu saapuu PRH:n tilille täysimääräisenä. PRH ei lähetä maksukehotuksia ulkomaille, ja esimerkiksi uudistamismaksujen maksaminen ajallaan on hyödyllisyysmallin haltijan vastuulla.

Maksamista koskevat tiedustelut

Maksamiseen ja maksuihin liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä neuvonnan puoleen. Neuvonnan yhteystiedot

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 12.01.2021