Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Maksuton osakeanti asunto-osakeyhtiössä

Maksuton osakeanti on ilmoitettava rekisteröitäväksi viipymättä osakeantipäätöksen jälkeen.

Asunto-osakeyhtiö voi päättää maksuttomasta osakeannista myös yhtiölle itselleen niin, että osakeannissa rekisteröityihin uusiin osakkeisiin sovelletaan yhtiön hallussa olevia omia osakkeita koskevia sääntöjä. Tällaiseen osakeantiin ei sovelleta suunnattua osakeantia koskevia säännöksiä.

Maksuttomasta osakeannista säädetään asunto-osakeyhtiölain 13 luvun 16 - 18 §:ssä. Lue lisää Finlex-säädöstietopankista.Avautuu uuteen välilehteen

Kuka ilmoittaa?

Joku hallituksen jäsenistä tai isännöitsijä allekirjoittaa ilmoituksen. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen. Lue lisää sähköisen ilmoituksen allekirjoittamisesta ytj.fi-sivuilta. Avautuu uuteen välilehteen

Hallituksen varsinainen jäsen tai isännöitsijä voi valtuuttaa jonkun muun tekemään ilmoituksen netissä. Lue lisää sähköisen ilmoituksen valtuuttamisesta ytj.fi-sivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

Milloin ilmoitat?

Ilmoita maksuton osakeanti rekisteröitäväksi viipymättä osakeantipäätöksen jälkeen.

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).
Palvelu ohjaa muutosilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Mitkä liitteet ilmoitukseen?

Liitä seuraavat asiakirjat:

  • Yhtiökokouksen pöytäkirjasta tai hallituksen kokouksen pöytäkirjasta kopio tai ote yhden henkilön oikeaksi todistamana.
  • Jos hallitus on päättänyt osakeannista, yhtiökokouksen tekemä valtuutuspäätös on myös oheistettava ilmoitukseen. Huomio! Osakeantivaltuutusta ei ilmoiteta rekisteröitäväksi.

Mitä ilmoittaminen maksaa netissä?

Uusien osakkeiden ilmoittaminen maksaa 280 euroa ja yhtiöjärjestyksen muutoksen ilmoittaminen maksaa 280 euroa (280 euroa + 280 euroa = 560 euroa). 

Palvelu laskee maksun automaattisesti, ja maksu suoritetaan palvelussa ilmoituksen allekirjoittamisen jälkeen verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla. Lue lisää käsittelymaksuista.

Tee ilmoitus.Avautuu uuteen välilehteen


Jos teet ilmoitukset paperilomakkeella, siirry paperilomakkeiden ohjeisiin.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 01.01.2024