Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yhdistyksen rekisteröiminen kaupparekisteriin

Aatteellisen yhdistyksen täytyy ilmoittautua kaupparekisteriin, kun se harjoittaa elinkeinotoimintaa ja sillä on tätä toimintaa varten pysyvä toimipaikka tai palveluksessaan vähintään yksi työntekijä.

Miten ilmoitat yhdistysrekisteriin rekisteröidyn yhdistyksen kaupparekisteriin?

Kun yhdistys on jo PRH:n yhdistysrekisterissä, tee ilmoitus kaupparekisteriin muutosilmoituksena.

Tee ilmoitus paperilomakkeilla Y4a, liitelomakkeella 19 A ja henkilötietolomakkeella.

Avaa: lomake Y4a (pdf, 0.2 MB), liitelomake 19A (pdf, 0.3 MB) ja henkilötietolomake (pdf, 723.9 kt).

Liitelomakkeella 19A on kohta "Mahdollisesti muut rekisteriin ilmoitettavat seikat". Kirjoita kohtaan, että yhdistys ilmoittautuu kaupparekisteriin. Kirjoita samaan kohtaan myös tiedot yhdistyksestä.

Tarkan ohjeen tarvittavista tiedoista löydät lomakkeen lopussa olevasta ohjeesta ja siinä kohdasta "Muuta ilmoitettavaa".

Hallituksen puheenjohtaja tai yhdistysrekisteriin ilmoitettu hallituksen täysi-ikäinen jäsen tai jommankumman valtuuttama henkilö allekirjoittaa lomakkeen Y4a.

Kun valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Käsittelymaksu kaupparekisteriin on 370 euroa, joka täytyy maksaa etukäteen. Liitä maksukuitti mukaan ilmoitukseen. Lue lisää kaupparekisterin maksuohjeista.

Miten ilmoitat yhdistyksen perustamisen yhdistysrekisteriin ja samalla kaupparekisteriin?

Ennen kuin teet yhteisen ilmoituksen yhdistysrekisteriin ja kaupparekisteriin, tutustu yhdistyksen perustamiseen. Lue tarkemmat ohjeet yhdistyksen perustamisilmoituksen tekemisestä paperilomakkeella.

Tee ilmoitus paperilomakkeella Y1a (pdf, 0.2 MB) ja liitelomakkeella 12A (pdf, 0.3 MB).

Liitelomakkeella 12A on kohta "Mahdollisesti muut rekisteriin ilmoitettavat seikat". Kirjoita kohtaan, että yhdistys ilmoittautuu kaupparekisteriin. Kirjoita samaan kohtaan myös tiedot yhdistyksestä. Tarkan ohjeen tarvittavista tiedoista löydät lomakkeen lopussa olevasta ohjeesta ja siinä kohdasta "Muuta ilmoitettavaa".

Hallituksen puheenjohtaja allekirjoittaa lomakkeen Y1a. Jos ilmoitetaan samalla yhdistyksen hallitus yhdistysrekisteriin, voi myös muu täysi-ikäinen hallituksen jäsen allekirjoittaa ilmoituksen.
Käsittelymaksu yhdistysrekisteriin on 110 euroa ja kaupparekisteriin 370 euroa. Molemmat maksut täytyy maksaa etukäteen. Liitä maksukuitit mukaan ilmoitukseen.

Tutustu tarkemmin yhdistysrekisterin hinnastoon ja maksuohjeisiin.

Tutustu tarkemmin kaupparekisterin hinnastoon ja maksuohjeisiin.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 05.02.2024