Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Prokuran ilmoittaminen paperilomakkeilla

Voit ilmoittaa prokuroita paperilomakkeilla.

Useimmat yritykset voivat tehdä ilmoituksen prokuristeista myös netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Ilmoittaminen netissä on nopeampaa ja yleensä halvempaa kuin paperilomakkeilla. Lue lisää prokuristien ilmoittamisesta netissä.

Milloin ilmoitat?

Uusien prokuristien ilmoittaminen kaupparekisteriin on vapaaehtoista.
Muutokset jo rekisteröityihin tietoihin on ilmoitettava viivytyksettä.

Mitä ilmoittaminen maksaa paperilomakkeella?

Yrityksen perustamisilmoituksen maksu kattaa myös prokuristin ilmoittamisen.

Paperilomakkeilla tehtävä ilmoitus hallituksen, prokuristien, edustamiseen oikeutettujen, tilintarkastajan, toimitusjohtajan tai isännöitsijän muutoksesta 50 euroa / asia

Esimerkkejä paperilomakkeella tehtävien muutosilmoitusten hinnoista:

  • prokuristien muutos 50 euroa
  • nimenkirjoittajan ja prokuristin muutos 100 euroa (50 euroa + 50 euroa)
  • hallituksen, nimenkirjoittajan ja prokuristin muutos 150 euroa (50 euroa + 50 euroa + 50 euroa)

Tutustu kaupparekisterin hinnastoon.

Miten ilmoitat?

Maksa ennen kuin ilmoitat ja liitä kuitti ilmoitukseen. Lue lisää maksuohjeista.

Ilmoita lomakkeella prokuristit ja miten he edustavat yhtiötä (esim. yksin tai kaksi yhdessä).

Henkilön yksilöintitiedot ilmoitetaan henkilötietolomakkeella. Älä laita muille ilmoituslomakkeille henkilötunnuksia ja ulkomailla asuvien kotiosoitteita. Suomessa asuvan henkilön kotiosoitetta ei ilmoiteta kaupparekisteriin. Lue lisää henkilötiedoista.

Yksityinen elinkeinonharjoittaja

Perustamisilmoitus: Tutustu ensin ilmoituksen täyttöoppaaseen.Avautuu uuteen välilehteen Sen jälkeen täytä ja tulosta seuraavat lomakkeet: perustamisilmoituslomake Y3 (pdf, 0.3 MB) ja henkilötietolomake (pdf, 723.9 kt).

Muutosilmoitus: Tutustu ensin ilmoituksen täyttöoppaaseen.Avautuu uuteen välilehteen Sen jälkeen täytä ja tulosta seuraavat lomakkeet: muutosilmoituslomake Y6 (pdf, 0.3 MB) ja henkilötietolomake (pdf, 723.9 kt).

Y-lomakkeen allekirjoittaa elinkeinonharjoittaja tai hänen valtuuttamansa henkilö. Jos valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Liitä mukaan kuitti käsittelymaksusta.

Osakeyhtiö

Perustamisilmoitus: Tutustu ensin ilmoituksen täyttöoppaaseen.Avautuu uuteen välilehteen Sen jälkeen täytä ja tulosta seuraavat lomakkeet: perustamisilmoituslomake Y1 (pdf, 0.3 MB), liite 1 (pdf, 0.9 MB) ja henkilötietolomake (pdf, 723.9 kt).

Muutosilmoitus: Tutustu ensin ilmoituksen täyttöoppaaseen.Avautuu uuteen välilehteen Sen jälkeen täytä ja tulosta seuraavat lomakkeet: muutosilmoituslomake Y4 (pdf, 0.3 MB), liite 13 (pdf, 1.1 MB) ja henkilötietolomake (pdf, 723.9 kt).

Y-lomakkeen allekirjoittaa hallituksen jäsen tai toimitusjohtaja tai jommankumman valtuuttama henkilö. Jos valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Liitteellä 1 tai 13 ilmoitat nimet ja syntymäajat ja ulkomaalaisista henkilöistä kansalaisuudet.

Liitä mukaan seuraavat liitteet:

  • kuitti käsittelymaksusta
  • Selvitys prokuristin valinnasta, esimerkiksi kopio tai ote hallituksen kokouksen pöytäkirjasta. Liitettä ei tarvita, jos prokuran antaja allekirjoittaa ilmoituksen.
  • Kopio passin tietosivusta tai muusta henkilöllisyystodistuksesta, jos prokuristiksi ilmoitettavalla henkilöllä ei ole suomalaista henkilötunnusta.

Avoin yhtiö tai kommandiittiyhtiö

Perustamisilmoitus: Tutustu ensin ilmoituksen täyttöoppaaseen.Avautuu uuteen välilehteen Sen jälkeen täytä ja tulosta seuraavat lomakkeet: perustamisilmoituslomake Y2 (pdf, 0.3 MB) ja henkilötietolomake (pdf, 723.9 kt).

Muutosilmoitus: Tutustu ensin ilmoituksen täyttöoppaaseen.Avautuu uuteen välilehteen Sen jälkeen täytä ja tulosta seuraavat lomakkeet: muutosilmoituslomake Y5 (pdf, 0.3 MB) ja henkilötietolomake (pdf, 723.9 kt).

Y-lomakkeen allekirjoittaa vastuunalainen yhtiömies tai hänen valtuuttamansa henkilö. Jos valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Liitä mukaan seuraavat liitteet:

  • kuitti käsittelymaksusta
  • Selvitys prokuristin valinnasta, esimerkiksi kopio tai ote yhtiömiesten kokouksen pöytäkirjasta. Liitettä ei tarvita, jos prokuran antaja allekirjoittaa ilmoituksen.
  • Kopio passin tietosivusta tai muusta henkilöllisyystodistuksesta, jos prokuristiksi ilmoitettavalla henkilöllä ei ole suomalaista henkilötunnusta.
Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 03.01.2024