LEI-tunnuksen haltijalle

Katso LEI-tunnus YTJ-yrityshausta


LEI-tunnuksen haltijana voit

Myönnetyn LEI-tunnuksen näet YTJ-yrityshausta

PRH käsittelee LEI-tunnushakemuksesi keskimäärin muutamassa työpäivässä ja myöntää tunnuksen välittömästi hakemuksen käsittelyn jälkeen. Sinulle ei lähetetä erikseen päätöstä LEI-tunnuksen myöntämisestä.

Myönnetyn LEI-tunnuksen ja myöntämisen ajankohdan näet hakemalla yrityksesi tai yhteisösi tiedot maksuttomassa YTJ-yrityshaussa. Kirjoita hakukenttään yrityksesi tai yhteisösi nimi tai Y-tunnus. Hakukentän alapuolelle ilmestyy lista hakutuloksista. Klikkaa yrityksesi tai yhteisösi Y-tunnusta ja pääset tarkempiin tietoihin. Myönnetty LEI-tunnus näkyy tietosivulla Y-tunnushistorian alapuolella kohdassa "LEI-tiedot". Siirry YTJ-yrityshakuun.

Lasku tulee jälkikäteen

PRH lähettää laskun hakemusmaksusta, kun on myöntänyt LEI-tunnuksen. Loppusyksyn 2017 hakemusruuhkan takia laskujen lähettämisessä on nyt noin kolmen kuukauden viive. Jos esimerkiksi lähetit LEI-tunnushakemuksen PRH:een joulukuussa, saat laskun hakemusmaksusta helmi-maaliskuussa.

Laskuun merkitty hakemusmaksu määräytyy tunnuksen hakemisajankohdan mukaan. Tutustu hinnastoon.

Omaa tunnusta ei voi siirtää toiselle yhteisölle

LEI-tunnus on yhteisökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle yritykselle tai yhteisölle.

Esimerkki:
Kun LEI-tunnuksen haltija sulautuu toiseen yritykseen, sulautuvan yrityksen LEI-tunnuksen voimassaolo päättyy. Jos vastaanottavalla yrityksellä ei ole ennestään LEI-tunnusta, sen täytyy hakea uusi tunnus.

Tutustu ohjeisiin LEI-tunnuksen hakemisesta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 11.01.2018