LEI-tunnuksen haltijalle


LEI-tunnuksen haltijana voit tehdä seuraavia asioita:

Ilmoita emoyhteisöjen tiedot, jotta vältyt tunnuksen passivoinnilta

Jos yrityksesi tai yhteisösi on saanut LEI-tunnuksen PRH:lta, sinun täytyy ilmoittaa PRH:lle tiedot kirjanpidollisista emoyhteisöistä tai tietojen puuttumisesta (esimerkiksi, jos emoyhteisöjä ei ole).

Miksi pitää ilmoittaa?

LEI-järjestelmää maailmanlaajuisesti hallinnoiva säätiö GLEIF edellyttää, että PRH kerää emoyhteisöjen tiedot LEI-tunnuksen haltijoilta.

Ilmoita emoyhteisötiedot tai niiden puuttuminen PRH:lle. Jos et ilmoita tietoja, PRH passivoi LEI-tunnuksesi. Sen voimassaolo päättyy, vaikka olisit jo maksanut vuosimaksun tunnuksen uudistamiseksi.

Passivointi tarkoittaa käytännössä sitä, että yrityksesi tai yhteisösi ei voi tehdä pörssiosakkeiden kauppoja. Pankit ja sijoituspalveluyritykset eivät ota vastaan pörssinoteerattujen arvopapereiden toimeksiantoja yrityksiltä ja yhteisöiltä, joilla ei ole voimassaolevaa LEI-tunnusta.

Huomio! Sinun ei tarvitse päivittää emoyhteisöjen tietoja, jos olet jo ilmoittanut ne eivätkä ne ole muuttuneet.

Miten ilmoitat tiedot?

Täytät lomakkeen netissä PRH:n LEI-palvelussa (Valitse kohta Päivitä emoyhteisöjen tietoja).

Lomakkeessa kerrot, ilmoitatko suoran ja ylimmän kirjanpidollisen emoyhteisöjen tiedot. Lue lisää emoyhteisöistä, joiden tiedot täytyy ilmoittaa.

Jos et ilmoita emoyhteisöjen tietoja, valitset syyn (esimerkiksi emoyhteisöjä ei ole).

Tietojen ilmoittaminen on maksutonta. Lomakkeessa sinua pyydetään kuitenkin antamaan laskutustiedot LEI-tunnuksen vuosimaksua varten. Samalla luet ja hyväksyt LEI-tunnukseen liittyvän PRH:n palvelusopimuksen ja käyttöehdot. Tutustu palvelusopimukseen ja käyttöehtoihin.

Kerro lomakkeen allekirjoittajan nimi ja rooli (esimerkiksi yrityksen vastuuhenkilö). Lue lisää siitä, kuka voi allekirjoittaa LEI-lomakkeen.

Jos ilmoitat emoyhteisöjen tietoja, sinun täytyy lähettää asiakirjoja, joista käy ilmi suhde emoyhteisöön. Konsernitilinpäätös on tähän tarkoitukseen paras asiakirja.

Miten toimitat tiedot PRH:een?

Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu lomake mahdollisine liitteineen PRH:een

  • joko sähköpostissa (skannattuina pdf-tiedostoina) osoitteeseen LEI(at)prh.fi
  • tai kirjepostissa osoitteeseen
    Patentti- ja rekisterihallitus
    LEI-rekisteri
    00091 PRH.

Saat tiedon päivityksestä sähköpostitse

Kun ilmoitat lomakkeessa sähköpostiosoitteesi, PRH lähettää sinulle tiedon, kun ilmoittamasi emoyhteisöjen tiedot on rekisteröity.

Päivitä emoyhteisöjen tiedot.

Päivitä emoyhteisöjen tiedot klikkaamalla tästä


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 28.09.2018