Banneri muistuttamassa siitä, että ennen 27.9.2017 PRH:lta LEI-tunnuksen saaneiden täytyy ilmoittaa tiedot emoyhteisöistään tai tietojen puuttumisesta

LEI-tunnuksen haltijalle


LEI-tunnuksen haltijana voit

Saitko LEI-tunnuksen ennen 27.9.2017? Ilmoita emoyhteisöjen tiedot viipymättä, jotta vältyt tunnuksen passivoinnilta

Jos yrityksesi tai yhteisösi on saanut LEI-tunnuksen PRH:lta ennen 27.9.2017, PRH:lla ei ole tietoja yrityksen tai yhteisön mahdollisista emoyhteisöistä. Nyt sinun täytyy ilmoittaa emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttuminen (esimerkiksi, jos emoyhteisöjä ei ole).

Jos et ilmoita tietoja viipymättä, PRH:lla ei ole oikeutta uudistaa LEI-tunnustasi vuosimaksun yhteydessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että LEI-tunnus passivoituu.

LEI-järjestelmää maailmanlaajuisesti hallinnoiva säätiö GLEIF edellyttää, että PRH kerää viipymättä emoyhteisöjen tiedot LEI-tunnuksen haltijoilta.

Miten ilmoitat?

Päivität emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttumisen täyttämällä hakemuksen netissä LEI-palvelussa. Tulosta täytetty hakemus, allekirjoita se ja lähetä PRH:een joko sähköpostissa tai kirjepostissa. Täytä ja lähetä hakemus, vaikka emoyhteisöjä ei ole tai et päivitä niiden tietoja. Siirry päivittämään emoyhteisöjen tiedot.

Emoyhteisöjen tietojen ilmoittaminen on maksutonta. Hakemuksessa sinua pyydetään kuitenkin antamaan laskutustiedot LEI-tunnuksen vuosimaksua varten.

Hakemuksessa kerrot, ilmoitatko emoyhteisöjen tiedot. Jos et ilmoita, valitset syyn (esimerkiksi emoyhteisöjä ei ole). Lue lisää emoyhteisöistä, joiden tiedot täytyy ilmoittaa.

Samalla luet ja hyväksyt LEI-tunnukseen liittyvän PRH:n palvelusopimuksen ja käyttöehdot. GLEIF edellyttää, että sopimus solmitaan PRH:n ja LEI-tunnuksen haltijan välillä. Tutustu palvelusopimukseen ja käyttöehtoihin.

Jos ilmoitat emoyhteisöjen tietoja, sinun täytyy lähettää asiakirjoja, joista käy ilmi suhde emoyhteisöön. Konsernitilinpäätös on tähän tarkoitukseen paras asiakirja. Lue tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemisestä.

Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu hakemus mahdollisine liitteineen PRH:een

  • joko sähköpostissa (skannattuina pdf-tiedostoina) osoitteeseen LEI(at)prh.fi
  • tai kirjepostissa osoitteeseen
    Patentti- ja rekisterihallitus
    LEI-rekisteri
    00091 PRH

Saat tiedon päivityksestä sähköpostitse

Kun ilmoitat hakemuksessa sähköpostiosoitteesi, PRH lähettää sinulle tiedon, kun ilmoittamasi emoyhteisöjen tiedot on rekisteröity.

Siirry LEI-palveluun päivittämään emoyhteisöjen tiedot.

Päivitä emoyhteisöjen tiedot klikkaamalla tästä


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 09.03.2018