Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Miten uudistat LEI-tunnuksen?

PRH myöntää LEI-tunnuksen 12 kuukaudeksi kerrallaan. Uudistat tunnuksen voimassaolon seuraavasti:

 • Maksat vuosimaksun.
 • Päivität muuttuneet tiedot.

Maksa vuosimaksu

PRH lähettää seuraavaa 12 kuukautta koskevan laskun noin 10 kuukauden kuluttua tunnuksen myöntämisestä. Maksa vuosimaksu eräpäivään mennessä laskussa olevalle PRH:n tilille, jotta PRH uudistaa tunnuksen voimassaolon. Tutustu hinnastoon.

PRH lähettää laskun vuosimaksusta kaksi kuukautta ennen LEI-tunnuksen seuraavaa tarkistuspäivää. Tarkistuspäivän löydät YTJ:n yrityshausta yrityksesi tiedoista. Pääset YTJ:n yrityshakuun tästäAvautuu uuteen välilehteen.

Päivitä tiedot

Päivitä tiedot seuraavissa tilanteissa:

 • Et ole ilmoittanut PRH:lle emoyhteisöjen tietoja tai sitä, että emoyhteisöjä ei ole. Jos et ilmoita tietoja, PRH passivoi tunnuksesi, vaikka maksaisit vuosimaksun. Lue ohjeet.
 • Tietosi ovat muuttuneet, esimerkiksi laskutuksen yhteyshenkilö on vaihtunut tai emoyhteisöjen tiedoissa on muutoksia.

Päivität tiedot täyttämällä lomakkeen netin LEI-palvelussa (valitse palvelun etusivulla kohta Päivitä emoyhteisön tietoja) ja lähettämällä lomakkeen PRH:een. Siirry päivittämään tiedot.Avautuu uuteen välilehteen

Tunnuksen passivointi ja aktivointi

PRH passivoi LEI-tunnuksen, jos et ole maksanut vuosimaksua tai ilmoittanut emoyhteisöjen tietoja määräaikaan mennessä.

Voit aktivoida passivoidun tunnuksen tekemällä hakemuksen netin LEI-palvelussa ja lähettämällä sen PRH:een. Aktivoinnin yhteydessä PRH laskuttaa vuosimaksun seuraavilta 12 kuukaudelta. Lue ohjeet hakemuksen tekemisestä.

Ilmoita emoyhteisötiedot ja vältyt passivoinnilta

Jos yrityksesi tai yhteisösi on saanut LEI-tunnuksen PRH:lta, sinun täytyy ilmoittaa PRH:lle tiedot kirjanpidollisista emoyhteisöistä tai tietojen puuttumisesta (esimerkiksi, jos emoyhteisöjä ei ole).

Miksi pitää ilmoittaa?

LEI-järjestelmää maailmanlaajuisesti hallinnoiva säätiö GLEIF edellyttää, että PRH kerää emoyhteisöjen tiedot.

Ilmoita PRH:lle emoyhteisötiedot tai niiden puuttuminen (esimerkiksi, jos emoyhteisöjä ei ole). Jos et ilmoita tietoja, PRH passivoi LEI-tunnuksesi. Sen voimassaolo päättyy, vaikka olisit jo maksanut vuosimaksun tunnuksen uudistamiseksi.

Tunnuksen passivointi tarkoittaa, että yritys tai yhteisö ei voi tehdä kauppoja pörssiosakkeilla. Pankit ja sijoituspalveluyritykset eivät ota vastaan pörssinoteerattujen arvopapereiden toimeksiantoja, jos yrityksellä tai yhteisöllä ei ole voimassaolevaa LEI-tunnusta.

Huomio! Sinun ei tarvitse päivittää emoyhteisöjen tietoja, jos olet jo ilmoittanut ne eivätkä ne ole muuttuneet.

Miten ilmoitat tiedot?

Täytä lomake netissä PRH:n LEI-palvelussa (Päivitä emoyhteisöjen tietoja). Lomakkeessa kerrot, ilmoitatko suoran ja ylimmän kirjanpidollisen emoyhteisön tiedot. Lue lisää emoyhteisöistä, joiden tiedot täytyy ilmoittaa.

Jos et ilmoita emoyhteisöjen tietoja, valitset syyn (esimerkiksi emoyhteisöjä ei ole).

Tietojen ilmoittaminen on maksutonta. Lomakkeessa sinua pyydetään kuitenkin antamaan laskutustiedot LEI-tunnuksen vuosimaksua varten. Samalla luet ja hyväksyt LEI-tunnukseen liittyvän PRH:n palvelusopimuksen ja käyttöehdot. Tutustu palvelusopimukseen ja käyttöehtoihin.

Kerro lomakkeen allekirjoittajan nimi ja rooli (esimerkiksi yrityksen vastuuhenkilö). Lue lisää siitä, kuka voi allekirjoittaa LEI-lomakkeen.

Jos ilmoitat emoyhteisöjen tietoja, sinun täytyy lähettää asiakirjoja, joista käy ilmi suhde emoyhteisöön. Konsernitilinpäätös on tähän tarkoitukseen paras asiakirja.

Miten toimitat tiedot PRH:een?

Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu lomake mahdollisine liitteineen PRH:een

 • joko sähköpostissa (skannattuina pdf-tiedostoina) osoitteeseen LEI(at)prh.fi
 • tai kirjepostissa osoitteeseen
  Patentti- ja rekisterihallitus
  LEI-rekisteri
  00091 PRH.

Saat tiedon päivityksestä sähköpostitse

Kun ilmoitat lomakkeessa sähköpostiosoitteesi, PRH lähettää sinulle tiedon, kun ilmoittamasi emoyhteisöjen tiedot on rekisteröity.

Päivitä emoyhteisöjen tiedot.Avautuu uuteen välilehteen


Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 20.12.2023