Miksi käyttää PRH:ta?

PRH:ssa teemme hakemusten patentoitavuustutkimusta, jonka laatua valvotaan ja kehitetään jatkuvasti. Meillä on töissä yli 100 korkeasti koulutettua tutkijainsinööriä, ja tarjoamme monipuolisia palveluja. Asiantuntemustamme kannattaa siis hyödyntää!

Meiltä saat luotettavan arvion keksintösi patentoitavuudesta, mikä auttaa sinua suunnittelemaan kustannustehokkaasti, milloin ja missä laajuudessa patentointia kannattaa jatkaa. Vaikka tarkoituksesi on hakea patenttia ulkomailla, voi olla hyvä aloittaa prosessi kansallisella suomalaisella hakemuksella.

Tarjoamme reitin kansainväliseen patentointiin myös yrityksille, jotka toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja jotka hakevat aineettomien oikeuksien suojaa ulkomaisten tai kansainvälisten järjestelmien kautta.

Laadukas tutkimuksemme perustuu laatupolitiikkaamme

ISO 9001 laatusertifikaatti
Tuemme asiakkaidemme toimintaasi tarjoamalla luotettavat ja laadukkaat palvelut kustannustehokkaasti. Toimintamme on oikeudenmukaista, puolueetonta ja avointa. Palvelumme huomioi asiakkaittemme tarpeet yhdenvertaisesti.
 • Sertifioitua laatua
  Patenttihakemusten käsittelyprosessillemme on myönnetty ISO 9001:2015 laatusertifikaatti. PRH sai sertifikaatin ensimmäisenä tutkivana kansainvälisenä PCT-viranomaisena maailmassa. Riippumattoman asiantuntijan tekemä vuosittainen auditointi tukee meitä toimintamme ja prosessiemme jatkuvassa kehittämisessä.
  Tutustu 2020 auditointiraporttiin (pdf, 0,26 Mt)
  Tutustu 2019 auditointiraporttiin (pdf, 0,25 Mt).
 • Ammattitaitoinen henkilökunta
  PRH:ssa hakemuksia käsittelee yli 100 tutkijainsinööriä, jotka edustavat kattavasti eri tekniikan aloja. Kaikilla tutkijainsinööreillämme on korkeakoulututkinto, yli puolella lisäksi tieteellinen jatkotutkinto. Tutustu laatupolitiikkaamme ja -mittareihimme
 • Kattavat työkalut
  Käytämme kotimaisten tietokantojen lisäksi Euroopan patenttiviraston tietokantoja ja työvälineitä. Käytössämme on myös useiden aasialaisten maiden (Japani, Kiina, Korea) kokotekstitietokannat ja Thomson Reutersin STN-tietopankki (sisältää muun muassa Chemical Abstract -tietokannan).
 • Laaja kansainvälinen asiantuntemus
  Uutuustutkimusta tehdessämme pyrimme huomioimaan myös muiden maiden, esimerkiksi USA:n, poikkeavan lainsäädännön. Tarvittaessa voimme antaa vinkkejä siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon hakemuksen jatkoa suunnitellessa.

Monipuoliset palvelut

 • Tutkimuspalvelut
  Tarjoamme monenlaisia tutkimuspalveluja päätöksenteon tueksi – idean jatkokehittelyyn, tekniikan tason selvittämiseen ja lähes valmiin keksinnön uutuuden arvioimiseen. Voimme esimerkiksi selvittää keksintösi uutuuden ennen hakemuksen jättämistä niin sanotulla ennakkouutuustutkimuksella. Lue lisää tutkimuspalveluistamme.
 • Neuvonta
  Neuvontainsinöörimme ja asiakasneuvojamme opastavat patentointiin liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää neuvontapalveluistamme.
 • Nopeutettu PPH-käsittely
  Patentin hakijalla on mahdollisuus kansainvälisen PPH-järjestelmän mukaiseen nopeutettuun käsittelyyn. Lue lisää PPH:sta.
 • Kansainvälisten PCT-hakemusten tutkimus
  Maailmassa on noin kaksikymmentä viranomaista, jotka tutkivat kansainvälisiä PCT-hakemuksia. PRH on yksi näistä. Voit siis kotimaisen hakemuksen lisäksi jättää myös PCT-hakemuksen meidän tutkittavaksemme. Lue lisää PCT-hakemuksesta.
 • Monipuolinen kielivalikoima
  Käsittelemme suomen- ja ruotsinkielisten patenttihakemusten lisäksi myös englanninkieliset hakemukset. Voit halutessasi tehdä hakemuksen suoraan englanniksi. Näin säästät käännöskustannuksissa, jos jatkat patentinhakua ulkomaille.
 • Sähköinen patenttihakemus
  PRH otti ensimmäisenä kansallisena virastona Euroopassa käyttöönsä sähköisen hakemuksen jättämisen eli eOLF-ohjelman. Lue lisää sähköisestä hakemisesta.
 • Kattavat, maksuttomat tietokannat
  Tietokantamme sisältävät paljon tietoa patenteista ja hakemuksista. Ne ovat siis erittäin kattavia teknisen tiedon lähteitä. Voit seurata hakemuskäsittelyn etenemistä ja käytyä kirjeenvaihtoa PatInfo-tietokannastamme. Lue lisää tietokannoista.
 • Koulutus
  Järjestämme myös luentoja ja koulutusta. Meiltä voit tilata tarkoitukseesi sopivan luennon tai koulutuksen. Lue lisää koulutuspalveluistamme.

Reitti kansainväliseen patentointiin

Suomalainen patenttihakemus on kustannustehokas tapa aloittaa kansainvälinen patentointi.

 • Voit tehdä hakemuksen suoraan englanninkielisenä.
 • Kotimaiselle hakemukselle tehdyn tutkimuksen perusteella sinun on helpompi päättää, kannattaako ulkomaille jatkaa, kuinka laajasti ja onko hakemusta ehkä syytä muuttaa jotenkin.
 • Voit jättää meille myös kansainvälisen PCT-hakemuksen.
 • Jos käytät PCT-reittiä, voit siirtää päätöstäsi patenttisuojan kohdemaista 2,5 vuoden päähän.
 • Halutessasi patenttisuojan nopeasti sinulla on mahdollisuus nopeutettuun käsittelyyn PPH-sopimusvaltioissa.
Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 15.07.2021