Säännölliset kuulutukset

Kaupparekisterin kuulutukset

Kaupparekisteriin tehdyt merkinnät kuulutetaan Virre-tietopalvelussa. Palvelussa on Kuulutushaku, jolla voit poimia tietoja esimerkiksi saman päivän aikana tehdyistä rekisteröidyistä uusista yrityksistä tai muutoksista yritystietoihin.

Kuulutushaku on maksuton ja avoinna ympäri vuorokauden.

Siirry Virre-tietopalveluun.

Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen


Lue lisää kuuluttamisen merkityksestä.

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) avoimen datan verkkopalvelun kautta voi maksutta hakea, katsella ja ladata koneluettavassa muodossa kaupparekisterin kuulutustietoja.

PRH:n tarjoama avoin data on tarkoitettu ensisijaisesti haettavaksi ja muokattavaksi toiseen sovellukseen tai järjestelmään. Yksittäiselle tiedon käyttäjälle on kätevää hakea tietoja suoraan Virre-kuulutushaun kautta.

Tutustu avoimen datan rajapintaan tarkemmin.

Julkaisut Mallioikeuslehdessä

Mallihakemukset kuulutetaan Mallioikeuslehdessä, jos tutkimuksessa ei ole löydetty esteitä, ja jos hakemus täyttää rekisteröinnin edellytykset. Lehdessä kuulutetaan myös muiden muassa rekisteröidyt mallit, siirrot ja uudistamiset. Rekisteröinti julkaistaan automaattisesti, kun merkki on rekisteröity. Näin ollen uusia rekisteröintejä voidaan julkaista päivittäin.

Julkaisun tarkoituksena on saattaa rekisteröity mallioikeus yleiseen tietoon ja antaa kenelle tahansa mahdollisuus väitteen tekemiseen. Määräaika väitteen tekemiselle on kaksi kuukautta siitä, kun mallioikeus on julkaistu lehdessä.

Siirry Mallioikeuslehteen.

Julkaisut Tavaramerkkilehdessä

Rekisteriin hyväksytyt kansalliset ja kansainväliset tavaramerkit julkaistaan Tavaramerkkilehdessä. Rekisteröinti julkaistaan automaattisesti, kun merkki on rekisteröity. Näin ollen uusia rekisteröintejä voidaan julkaista päivittäin.

Julkaisun tarkoituksena on saattaa rekisteröity tavaramerkki yleiseen tietoon ja antaa kenelle tahansa mahdollisuus väitteen tekemiseen. Määräaika väitteen tekemiselle on kaksi kuukautta siitä, kun tavaramerkki on julkaistu lehdessä.

Siirry Tavaramerkkilehteen.

Kuulutukset Patenttilehdessä

Julkiseksi tulleet patenttihakemukset (18 kuukautta vanhat), myönnetyt patentit ja Suomessa voimaan tulleet eurooppapatentit kuulutetaan Patenttilehdessä. Lehdestä on linkki myönnettyihin patentteihin.

Patenttilehti ilmestyy kaksi kertaa kuukaudessa, kuun puolivälissä ja lopussa.

Siirry Patenttilehteen.

Kuulutukset Hyödyllisyysmallilehdessä

Rekisteriin merkityt hyödyllisyysmallit kuulutetaan joka kuukausi Hyödyllisyysmallilehdessä. Lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuun puolivälissä.

Siirry Hyödyllisyysmallilehteen.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 16.08.2022