Säännölliset kuulutukset

Kaupparekisterin kuulutukset

Kaupparekisteriin tehdyt merkinnät kuulutetaan Virre-tietopalvelussa. Palvelussa on Kuulutushaku, jolla voit poimia tietoja esimerkiksi saman päivän aikana tehdyistä rekisteröidyistä uusista yrityksistä tai muutoksista yritystietoihin.

Kuulutushaku on maksuton ja avoinna ympäri vuorokauden.

Siirry Virre-tietopalveluun.

Lue lisää kuuluttamisen merkityksestä.

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) avoimen datan verkkopalvelun kautta voi maksutta hakea, katsella ja ladata koneluettavassa muodossa kaupparekisterin kuulutustietoja.

PRH:n tarjoama avoin data on tarkoitettu ensisijaisesti haettavaksi ja muokattavaksi toiseen sovellukseen tai järjestelmään. Yksittäiselle tiedon käyttäjälle on kätevää hakea tietoja suoraan Virre-kuulutushaun kautta.

Tutustu avoimen datan rajapintaan tarkemmin.

Kuulutukset Mallioikeuslehdessä

Mallihakemukset kuulutetaan Mallioikeuslehdessä, jos tutkimuksessa ei ole löydetty esteitä, ja jos hakemus täyttää rekisteröinnin edellytykset. Lehdessä kuulutetaan myös muiden muassa rekisteröidyt mallit, siirrot ja uudistamiset.

Mallioikeuslehden ilmestymispäivästä alkaa kahden kuukauden väiteaika. Lehti ilmestyy kerran kuukaudessa.

Siirry Mallioikeuslehteen.

Kuulutukset Tavaramerkkilehdessä

Rekisteriin hyväksytyt kansalliset ja kansainväliset tavaramerkit kuulutetaan Tavaramerkkilehdessä.

Kuulutuksen tarkoituksena on saattaa rekisteröity tavaramerkki yleiseen tietoon ja antaa kenelle tahansa mahdollisuus väitteen tekemiseen. Määräaika väitteen tekemiselle on kaksi kuukautta ja se alkaa lehden ilmestymispäivästä.

Tavaramerkkilehdessä kuulutetaan myös muiden muassa tavaramerkkien uudistamiset, siirtymiset, suoja-alojen supistukset, panttaukset ja lisensoinnit.

Tavaramerkkilehti ilmestyy kaksi kertaa kuukaudessa.

Siirry Tavaramerkkilehteen.

Kuulutukset Patenttilehdessä

Julkiseksi tulleet patenttihakemukset (18 kuukautta vanhat), myönnetyt patentit ja Suomessa voimaan tulleet eurooppapatentit kuulutetaan Patenttilehdessä. Lehdestä on linkki myönnettyihin patentteihin.

Patenttilehti ilmestyy kaksi kertaa kuukaudessa, kuun puolivälissä ja lopussa.

Siirry Patenttilehteen.

Kuulutukset Hyödyllisyysmallilehdessä

Rekisteriin merkityt hyödyllisyysmallit kuulutetaan joka kuukausi Hyödyllisyysmallilehdessä. Lehti ilmestyy kerran kuukaudessa, kuun puolivälissä.

Siirry Hyödyllisyysmallilehteen.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 05.03.2021