Gå direkt till innehållet
Meny

EUIPO:s och medlemsmyndigheternas gemensamma meddelanden har uppdaterats

Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet EUIPO och EU-medlemsstaternas myndigheter har publicerat uppdateringar i följande meddelanden:

Uppdateringarna beror på genomförandet av varumärkesdirektivet 2015/2436 i medlemsstaterna och i synnerhet på de ändringar som artikel 39.5 medför i tolkningen av omfattningen av klassificeringen.

Därtill har EUIPO och EU-medlemsstaternas myndigheter uppdaterat formen och terminologin i meddelandena nedan. Inga ändringar har gjorts i principerna, det juridiska innehållet eller exemplen i dokumenten:

Dessutom finns det nytt utbildningsmaterial som kompletterar det CP3-material som publicerats tidigare. Gå till det nya utbildningsmaterialet som gäller särskiljningsförmågan av figurmärken.Öppnas i en ny flik

Syftet med meddelandena är att harmonisera myndigheternas praxis och på så sätt öka insynen och förutsägbarheten. Meddelandena uppdateras regelbundet så att de ska återspegla medlemsstaternas aktuella ståndpunkter.

Patent- och registerstyrelsen (PRS) har deltagit i bearbetningen av meddelandena CP1, CP2 och CP4 och för sin del samtyckt till dem. PRS har som syfte att i möjligaste mån också följa principerna i CP3 och CP5.

Du hittar all ovannämnd gemensam praxis på webbplatsen prh.fi.

För mer information kontakta
Sara Henriksson
Äldre jurist
Tfn 029 509 5523
E-post: fornamn.efternamn@prh.fi


Utskriftsversion Uppdaterad 29.08.2022