Gå direkt till innehållet
Meny

Ändringar i handelsregisterutdrag och i informationstjänsten Virre från 8 juni 2023

Vi förnyar vår informationstjänst Virre som ger tillgång till handelsregisteruppgifter. Samtidigt gör vi ändringar i handelsregisterutdraget från 8 juni 2023.

Ändringar i uppgifter om bokslut på handelsregisterutdrag

På företagets handelsregisterutdrag visas i fortsättningen uppgifter om fem senast registrerade bokslut. På detta sätt ser du enkelt för vilka räkenskapsperioder företaget har lämnat in bokslut. I utdraget ser du också när bokslut senast har registrerats för företag.

Uppgifter om att komplettera bokslut antecknas inte längre i utdraget.

Ett handelsregisterutdrag är en sammanfattning om uppgifter som registrerats om ett företag. Du kan ladda ner ett elektroniskt handelsregisterutdrag genom att söka företagets uppgifter på ingångssidan i informationstjänsten Virre. Ett elektroniskt utdrag är avgiftsfritt.

Läs mer om uppgifter som antecknas i handelsregistret på prh.fi.

Handlingar direkt från Sökning av anmälningar i Virre

Via informationstjänsten Virre kan du köpa offentliga handlingar för handelsregisteranmälningar som företag och bostadsaktiebolag lämnat in.

Du kan köpa handlingarna direkt i tjänsten Sökning av anmälningar från 8 juni 2023. Elektronisk sökning av dokument, som tidigare fanns i tjänsten, är nu en del av Sökning av anmälningar.

Sök handlingar i Sökning av anmälningar med FO-nummer eller diarienummer, det vill säga registreringsnummer. Köp avgiftsbelagda handlingar med nätbankskoder eller kreditkort.

Ändringar i Sökning av bokslut i Virre

Du hittar bokslutshandlingar via Sökning av bokslut i tjänsten Virre. Också Sökning av bokslut förnyas 8 juni 2023.

I Sökning av bokslut visas företagens registrerade bokslut enligt räkenskapsperiod. Uppgifter om diarienummer och dokumentformat kommer att slopas.

I fortsättningen kan bokslutshandlingar för en räkenskapsperiod innehålla flera filer. Du kan samtidigt med en avgift köpa alla filer som lämnats in för en räkenskapsperiod.


Gå till informationstjänsten Virre.Öppnas i en ny flik


Ytterligare information:

Handelsregistrets rådgivning
Tfn 029 509 5040
Mån–fre kl. 9.00–15.00

Utskriftsversion Uppdaterad 08.06.2023