Gå direkt till innehållet
Meny

Nytt i inlämning av bokslut från 1 januari 2024: Avgiften är 100 euro om du inte lämnar in bokslutet via e-tjänsten på ytj.fi

Patent- och registerstyrelsen (PRS) har gjort en framställning till arbets- och näringsministeriet om ändringar i PRS behandlingsavgifter för åren 2024–2025. Enligt framställningen kostar inlämning av bokslut till handelsregistret 100 euro från början av 2024 om e-tjänsten på ytj.fi inte används.

E-tjänsten på ytj.fi hjälper dig att lämna in alla begärda lagstadgade bokslutshandlingar. Vi skickar en faktura på avgiften i efterskott.

Enligt lag måste företag lämna in sitt bokslut till handelsregistret. Till exempel aktiebolag är skyldiga att lämna in sina bokslutshandlingar för registrering till handelsregistret för varje räkenskapsperiod. Företag måste lämna in bokslutet även om företagsverksamheten har avbrutits eller lagts ner. Läs mer på prh.fi om att lämna in bokslut till handelsregistret.

Du kan också lämna in ett fastställt bokslut till handelsregistret avgiftsfritt med skattedeklarationen. Bokslutet förmedlas från Skatteförvaltningen till handelsregistret om du noggrant följer Skatteförvaltningens anvisningar när du lämnar in bokslutet. Anvisningarna finns på vero.fi.

PRS övervakar att den lagstadgade skyldigheten att lämna in bokslut fullgörs. PRS offentliggör bokslut också för att användas till exempel inom näringslivet.

Våra nya prislistor publiceras på prh.fi 1 januari 2024.

PRS hör till arbets- och näringsministeriets (ANM) förvaltningsområde.

För mer information kontakta

PRS kundtjänst

E-post: neuvonta.kaupparekisteri(a)prh.fi

Tfn 029 509 5040, mån–fre kl. 9–15


Utskriftsversion Uppdaterad 20.11.2023