Gå direkt till innehållet
Meny

PPH-samarbete med patentverket i Brasilien inleds i augusti

PRS generaldirektör Antti Riivari (till vänster) och INPI:s tf. president Júlio César Castelo Branco Reis Moreira kom överens om att inleda PPH-samarbete den 10 juli 2023.

Patentverket i Brasilien Instituto Nacional da Propiedade Industrial (INPI) och Patent- och registerstyrelsen (PRS) har undertecknat ett samförståndsavtal enligt vilket PPH-samarbetet inleds med en femårig pilotperiod den 1 augusti 2023.

PPH eller Patent Prosecution Highway är ett avtal mellan patentmyndigheter som erbjuder patentsökande ett snabbare alternativ för att vid en annan patentmyndighet få ett patent utifrån en ansökan som motsvarar en första ansökan.

Sökanden kan be om PPH-handläggning vid patentverket i Brasilien på basis av en finländsk ansökan eller granskningsresultaten av en PCT-ansökan som PRS granskat.

Syftet med PPH-systemet är att göra handläggningen av patentansökningar snabbare och minska överlappande prövningsarbete som olika länders patentverk utför. PPH innebär att sökande som lämnat in en första ansökan till en första myndighet och fått ett positivt utlåtande om patentkravens godtagbarhet, kan begära påskyndad handläggning av en motsvarande ansökan hos en andra myndighet.

Närmare anvisningar för att lämna in begäran finns på våra PPH-sidor.

För mer information kontakta
Patentrådgivning
neuvonta.patentti(a)prh.fi
Mån–fre kl. 9–15
Tfn 029 509 5858

Utskriftsversion Uppdaterad 14.07.2023