Gå direkt till innehållet
Meny

Statistik över varumärken: Orion, Veikkaus och Valio är Finlands största varumärkesägare 2022

Orion, Veikkaus och Valio är Finlands största ägare av nationella varumärken i Patent- och registerstyrelsens (PRS) varumärkesregister i oktober 2022.

Orion Oyj har 331 nationella varumärken, medan Veikkaus Ab och Valio Ab har 311 respektive 309 varumärken.

Orions varumärken omfattar bland annat Nasolin, Resilar och Burana. Det sistnämnda varumärket ansöktes för registrering 1977. Exempel på de varumärken som har registrerats till Veikkaus är Keno och Ässä-arpa. Till Valios varumärken hör bland annat Oivariini, Oltermanni och Koskenlaskija.

Flest gällande internationella registreringar i Finland har Henkel AG & Co. KGaA samt Chanel.

Se statistiken över de tio största varumärkesägarna på webbplatsen prh.fi.

Statistik över varumärken

PRS publicerar statistik över varumärken, såsom antalet ansökningar per månad och antalet varumärkesansökningar klassvis och landsvis. Statistik finns också över de största innehavarna av internationella registreringar.

Bekanta dig med PRS varumärkesstatistik på webbplatsen prh.fi.

Registret omfattar cirka 195 000 varumärken

PRS register omfattar sammanlagt cirka 195 000 nationella varumärken, varav cirka 65 000 är under behandling eller i kraft. Dessutom innehåller registret uppgifter om cirka 73 000 internationella registreringar som gäller i Finland. Cirka 32 000 av dessa är under behandling eller i kraft. Sök varumärken i vår tjänst Varumärkessökning.Öppnas i en ny flik

Information om varumärken på webbplatsen prh.fi

Varumärket är ett kännetecken som ett företag använder för att skilja sina varor och tjänster från andras motsvarande varor och tjänster. På marknaden utgör varumärket ett slags särskiljningsmedel. Varumärkena är avsedda att användas i näringsverksamhet, men lika bra kan en privatperson söka och inneha ett varumärke. Läs mer om varumärken på webbplatsen prh.fi.

För mer information kontakta
Tuulimarja Myllymäki
Ledande rådgivande jurist
Patent- och registerstyrelsen
Tfn mån–fre 029 509 5399

Utskriftsversion Uppdaterad 23.10.2022