Gå direkt till innehållet
Meny

Gör ändringar i registeruppgifter

Det är mycket viktigt att genast anmäla alla ändringar i innehavarens namn, bolagsform, adress eller motsvarande uppgifter till oss.

Det ligger i varumärkesinnehavarens intresse att registeruppgifterna är uppdaterade, eftersom vi bland annat informerar den registrerade innehavaren minst 6 månader före förfallodagen att registreringen håller på att förfalla.

Du kan kontrollera dina nuvarande uppgifter i varumärkesdatabasen.

Gå till vår informationstjänst för varumärken.Öppnas i en ny flik

Hur ansöker jag om ändring?

Adressändring

Anmäl adressändring (gatu- eller postadress) till oss per e-post till tmposti@prh.fi. Om även hemort ändras, lämna in ansökan i e-tjänsten.

Övriga ändringar i registeruppgifterna

Anmäl ändringarna till oss genom att använda vår e-tjänst för registrerade varumärken. För att kunna använda tjänsten ska du först identifiera dig i tjänsten Suomi.fi. Gå till tjänsten för att anmäla ändringar. Öppnas i en ny flik

Avgifter

I de flesta fall tar vi ut en avgift för ändringarna. Om du gör betalningen utomlands, ska du även betala alla eventuella bankkostnader. Se information om avgifter på sidan Prislista och betalningsanvisningar.

Registreringsspråk

Du kan ändra registreringsspråket från svenska till finska eller tvärtom.

Lämna in din ändringsansökan genom att använda vår e-tjänst för registrerade varumärken.

Vi tar ut en avgift för ändringen. Se information om avgifter på sidan Prislista och betalningsanvisningar.

Du kan inte ändra registreringsspråket till engelska.

Lämna in en ändringsansökan som gäller registrerade varumärken antingen på svenska eller på finska.Utskriftsversion Uppdaterad 05.07.2021