Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kaupparekisteristä on poistettu tilinpäätöksensä ilmoittamatta jättäneitä yrityksiä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on poistanut kaupparekisteristä osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jotka eivät ole ilmoittaneet tilinpäätöstään kehotuksista huolimatta.

Poistetut yritykset

Lista kaupparekisteristä poistetuista yrityksistä on prh.fi-sivuilla. Lue lisää 4.12.2023 poistetuista yrityksistä.

Poistomenettelyssä mukana olleet yritykset saivat PRH:lta kehotuskirjeen kesäkuussa 2023. Kirjeessä pyydettiin ilmoittamaan tilinpäätöstiedot määräajassa.

Heinäkuussa 2023 PRH teki kehotuskirjeestä merkinnän yrityksen kaupparekisteritietoihin ja julkaisi kuulutuksen Virallisessa lehdessä. Kuulutuksessa PRH kehotti yrityksiä ilmoittamaan tilinpäätöstiedot 15.11.2023 mennessä.

Lisäksi tiedotimme poistomenettelystä useissa eri viestintäkanavissa. Poistetut yritykset eivät ilmoittaneet tilinpäätöstään kaupparekisteriin määräaikaan mennessä.

Kaupparekisteristä poistaminen perustuu osakeyhtiölakiin (20 luvun 4 §) ja osuuskuntalakiin (23 luvun 4 §).

Mitä kaupparekisteristä poistaminen tarkoittaa?

Kaupparekisteristä poistaminen tarkoittaa, että yritys ei voi harjoittaa yritystoimintaa. Lue lisää kaupparekisteristä poistamisesta.

Tietoa saat myös kaupparekisterin neuvonnasta, katso yhteystiedot tiedotteen lopussa.

Verotusseuraamuksista saat lisätietoja Verohallinnolta. Siirry Verohallinnon yhteystietoihin vero.fi-sivuille.Avautuu uuteen välilehteen

Poistettu yritys voi valittaa Helsingin hallinto-oikeuteen

Kaupparekisteristä poistettu yritys voi hakea muutosta päätökseen valittamalla Helsingin hallinto-oikeuteen. PRH on lähettänyt päätöksen ja valitusohjeet yrityksen osoitteeseen, joka on rekisteröity yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ). Lue lisää muutoksenhausta.


Tiedustelut

Kaupparekisterin neuvonta
puh. 029 509 5900
ma–pe klo 9.00–15.00

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 05.12.2023