Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Selvitä keksintösi uutuus

Keksinnön uutuus kannattaa selvittää ennen hyödyllisyysmallihakemuksen tekemistä. Jos hyödyllisyysmallirekisteriin rekisteröidään ennestään tunnettu keksintö, kuka tahansa voi milloin tahansa vaatia hyödyllisyysmallin julistamista mitättömäksi esimerkiksi sen perusteella, että keksintö ei ole uusi.

Uutuustutkimuksen voi tehdä itse tai voit pyytää PRH:ta tekemään tutkimuksen. Omatoimisessa uutuustutkimuksessa kannattaa hyödyntää patenttitietokantoja ja Internetin hakukoneita. Lue lisää patenttitietokannoista Patentit-osiossa.

Myös PRH voi selvittää keksintöä lähinnä olevat julkaisut. Voit tilata PRH:lta hyödyllisyysmallin tutkimuksen. Ennen hakemuksen tekemistä voit tilata PRH:n tutkimuspalveluna tekemän uutuustutkimuksen.

Näin selvität keksinnön uutuuden

Keksinnön uutuuden ja keksinnöllisyyden selvittämiseksi voit käyttää patenttitietokantoja ja Internetin hakukoneita. Huomio! Joku saattaa Internetissä päästä käsiksi hakutuloksiisi, joten älä paljasta niissä liikaa keksinnöstäsi. Lue lisää patenttitietokannoista Patentit-osiossa.

Voit myös keskustella luottamuksellisesti PRH:n neuvontainsinöörien kanssa ja tilata PRH:lta hyödyllisyysmallin tutkimuksen tai uutuustutkimuksen

Lisäksi voit hyödyntää patenttiasiamiestoimistojen palveluja. Lue lisää patenttiasiamiehistä.

Huomaa, että PRH:n tekemän hyödyllisyysmallin tutkimuksen tutkimustulos tulee julkiseksi samalla kun hyödyllisyysmallihakemus tulee julkiseksi. PRH:n tutkimuspalveluna tekemän uutuustutkimuksen tutkimustulos ei tule julkiseksi.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 28.01.2022