Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tunnistautuminen ja valtuuttaminen sähköisiin patentti- ja hyödyllisyysmallipalveluihin

PRH:n Patenttimaksupalvelu, Asiakastili ja PRH:n asiakirjapalvelu vaativat tunnistautumisen. Käyttäjät ohjataan palvelujen alussa automaattisesti tunnistautumissivulle. Lisäksi näitä palveluja käyttävien yritysten pitää antaa haluamilleen käyttäjille valtuutus hoitaa kyseisen organisaation patentti- ja hyödyllisyysmalliasioita näissä palveluissa.

Myös sähköisten patenttihakemusten tekeminen vaatii tunnistautumisen ja se on ohjeistettu kyseisten palvelujen yhteydessä. Lue lisää sähköisten patenttihakemusten tekemisestä.

Yksityishenkilöiden tunnistauminen

PRH:n asiakirjapalvelu ja Asiakastili on tarkoitettu vain yritysten käyttöön, mutta Patenttimaksupalvelua voivat käyttää myös yksityishenkilöt patentti- ja hyödyllisyysmalliasioissaan. Yksityishenkilöt tunnistautuvat palveluun Suomi.fi-palvelussa. Patenttimaksupalvelun käyttöönotto ei vaadi yksityishenkilöiltä mitään ennakkovalmisteluja. Lue lisää Patenttimaksupalvelusta sen omalta sivulta.

Yritysten tunnistautumis- ja valtuuttamisvaihtoehdot

Yrityksillä on eri vaihtoehtoja tunnistautumiseen ja valtuuttamiseen Patenttimaksupalvelussa, Asiakastilissä ja PRH:n asiakirjapalvelussa. Vaihtoehdon valintaan vaikuttaa se, onko kyseessä suomalainen vai ulkomaalainen yritys ja onko yritystä edustavilla henkilöillä suomalainen henkilötunnus vai ei. Kaikkien yritysten on kuitenkin mahdollista hoitaa tunnistautumiset ja valtuutukset EPO Smart Cardilla.

‍Eri vaihtoehdot yritysten puolesta uusia palveluja käyttäville (klikkaamalla listan kohtaa siirryt kyseiseen ohjeeseen alempana tällä sivulla):

EPO Smart Card eli EPO-kortti

Oikeuksia EPO-kortin käyttöön PRH:n palveluissa myöntää ja hallinnoi PRH.

Kenelle? IPR-alan ammattilaisille.

Mitä tarvitset? Euroopan patenttivirasto EPOn myöntämän asiointikortin eli EPO Smart Cardin. Lue lisää EPO-kortista ja sen hakemisesta EPOn verkkosivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

EPO-korttien käyttöönotto uusissa palveluissa ja valtuutuksien antaminen:‍

  1. Rekisteröi palveluissa käytettävät EPO-kortit PRH:lle osoitteessa: https://olf2.prh.fi/olf/enrol/Avautuu uuteen välilehteen. Huom! Rekisteröinti tapahtuu kortti kerrallaan ja rekisteröitävän kortin täytyy olla lukijalaitteessa, jotta linkki toimii. Jos käytössäsi on jo EPO-kortti PRH:n palveluissa (esimerkiksi nykyisessä asiakirjapalvelussamme eli Document Servicessä), voit varmistaa yllä mainitussa osoitteessa, että EPO-kortit on rekisteröity PRH:lle.
  2. Valtuuksien antaminen halutuille henkilöille: Täytä ja lähetä PRH:lle lomake. Lomake tulossa myöhemmin!
  3. Kun olemme käsitelleet lomakkeen, olemme yhteydessä sinuun ja vahvistamme lisätyt oikeudet. Tarvittaessa kysymme lisätietoja lomakkeella ilmoitetulta yhteyshenkilöltä.

Suomi.fi-tunnistus ja -valtuutus

Suomi.fi-palvelua hallinnoi Digi- ja väestötietovirasto (DVV).

Kenelle? Suomalaisille yrityksille ja yksityishenkilöille, joilla on suomalainen henkilötunnus

Mitä tarvitset? Suomi.fi:ssä hyväksyttävän tunnistautumisvälineen eli pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. Jos edustat jotakin yritystä, sinun pitää saada kyseiseltä yritykseltä Suomi.fi-valtuuspalvelussa valtuutus hoitaa heidän asioitaan.

Lue lisää eri tunnistusvälineistä Suomi.fi-verkkosivustolta.Avautuu uuteen välilehteen

Anna ja pyydä valtuutuksia Suomi.fi-valtuutuksissa:

Finnish Authenticator -tunnistus ja hakemuksella valtuuttaminen

Finnish Authenticator -tunnistuspalvelua hallinnoi Digi- ja väestötietovirasto (DVV).

Kenelle? Ulkomaisille yrityksille ja näiden yritysten nimissä toimiville yksityishenkilöille

Mitä tarvitset? Henkilöille ulkomaalaisen asiointitunnuksen (UID) ja yrityksiltä valtuutuksen näille UID:ille

Finnish Authenticator -tunnistuspalvelun käyttöönotto uusissa palveluissa ja valtuutuksien hakeminen:

  1. Rekisteröi itsellesi ulkomaalaisen tunniste (UID) ja todenna henkilöllisyytesi Finnish Authenticator -sovelluksen avulla. Lue tarkemmat ohjeet Finnish Authenticator -tunnistuksen käyttöönottoon Suomi.fi-verkkosivustolta.Avautuu uuteen välilehteen
  2. Tee hakemus valtuuttamiseen Suomi.fi-verkkosivustolla.Avautuu uuteen välilehteen
  3. Anna ja pyydä valtuutuksia Suomi.fi-valtuutuksissa:
Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 11.12.2023