Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Vanhat tavaramerkkiluokat NCL11-2018

Luokkaotsikoissa esiintyvät nimikkeet ovat yleisilmauksia, jotka liittyvät siihen alaan, johon tavarat ja palvelut pääasiassa kuuluvat.Tämän luettelon avulla saat yleiskäsityksen siitä, minkälaisia tavaroita tai palveluita kuhunkin luokkaan sisältyy.

Huomio! Jotkin luokkaotsikoissa käytetyistä nimikkeistä ovat liian epätäsmällisiä, eivätkä ne ole hyväksyttävissä tavara- ja palveluluetteloon ilman niiden täsmentämistä. Tällaiset nimikkeet on lihavoitu alla olevassa luettelossa.

Lisätietoa: Asiaa koskeva tiedote 15.12.2015Avautuu uuteen välilehteen ja 18.12.2015Avautuu uuteen välilehteen ja ja

Tullut voimaan 1.1.2018

Tavarat

Luokka 1. Kemikaalit teollisiin, tieteellisiin, valokuvaus- sekä maatalous-, puutarhanhoito- ja metsätaloustarkoituksiin; jalostamattomat tekohartsit, jalostamattomat muovit; tulensammutus- ja palonehkäisyaineet; karkaisu- ja juotosvalmisteet; aineet eläinten nahkojen ja vuotien parkitukseen; liima-aineet teollisiin tarkoituksiin; kitit ja muut täytetahnat; komposti, lanta, lannoitteet; biologiset valmisteet teollisiin ja tieteellisiin tarkoituksiin

Luokka 2. Maalit, vernissat, lakat; ruosteenesto- ja puunsuojavalmisteet; väriaineet, värit; paino-, merkintä- ja kaiverrusmusteet; raa'at luonnonhartsit; lehtimetallit ja metallijauheet maalaus-, koristus-, kirjapaino- ja taidekäyttöön

Luokka 3. Lääkeaineita sisältämättömät kosmeettiset ja peseytymisvalmisteet; lääkeaineita sisältämättömät hampaidenpuhdistusaineet; hajuvedet, eteeriset öljyt; valkaisutuotteet ja muut vaatteiden pesussa käytettävät aineet; puhdistus-, kiillotus-, tahranpoisto- ja hiontavalmisteet

Luokka 4. Teollisuusöljyt ja -rasvat, vaha; voiteluaineet; pölyä imevät, kosteuttavat ja sitovat aineet; polttoaineet ja valaistusaineet; kynttilät ja sydämet valaistukseen

Luokka 5. Farmaseuttiset, lääkinnälliset ja eläinlääkintävalmisteet; terveydenhoitovalmisteet lääkinnälliseen käyttöön; dieettiruoka ja -ravintoaineet lääkinnälliseen tai eläinlääkinnälliseen käyttöön, vauvanruoat; lisäravinteet ihmisille ja eläimille; laastarit, sidontatarvikkeet; hampaiden täyte- ja jäljennösaineet; desinfiointiaineet; tuhoeläinten, -hyönteisten ja syöpäläisten hävitysvalmisteet; sieni- ja rikkaruohomyrkyt.

Luokka 6. Epäjalot metallit ja niiden seokset, malmit; metalliset rakennustarvikkeet; siirrettävät metalliset rakennukset; ei-sähköiset metallikaapelit ja -langat; pienet metalliesineet; metalliset säiliöt varastointia tai kuljetusta varten; kassakaapit.

Luokka 7. Koneet , konetyökalut, sähkötyökalut; moottorit, paitsi maa-ajoneuvoihin; kytkin- ja voimansiirtokomponentit, paitsi maa-ajoneuvoihin; maanviljelysvälineet, muut kuin käsikäyttöiset käsityökalut; munanhautomakoneet; myyntiautomaatit

Luokka 8. Käsityökalut ja -välineet; aterimet; teräaseet; parranajovälineet.

Luokka 9. Tieteelliset, merenkulku-, geodeettiset, valokuvaus-, elokuva-, optiset, punnitus-, mittaus-, merkinanto-, tarkastus- (valvonta-), hengenpelastus- ja opetuslaitteet ja -välineet; laitteet ja välineet sähkön johtamiseen, kytkemiseen, muuntamiseen, varaamiseen, säätämiseen tai hallintaan; äänen ja kuvien tallennus-, siirto- ja toistolaitteet; magneettiset tietovälineet, tallennelevyt; CD-levyt, DVD-levyt ja muut digitaaliset tallennusvälineet; kolikkokäyttöisten laitteiden koneistot; kassakoneet, laskukoneet, tietojenkäsittelylaitteet, tietokoneet; tietokoneohjelmistot; tulensammutuslaitteet.

Luokka 10. Kirurgiset, lääketieteelliset, hammaslääketieteelliset ja eläinlääketieteelliset laitteet ja välineet; tekojäsenet, -silmät ja -hampaat; ortopediset tuotteet; haavanompelutarvikkeet; terapeuttiset laitteet sekä apuvälineet vamman omaavien henkilöiden käyttöön; hierontalaitteet; laitteistot, laitteet ja tuotteet imetystä varten; laitteistot, laitteet ja tuotteet seksuaalista toimintaa varten.

Luokka 11. Valaistus-, lämmitys-, höyrynkehitys-, keitto-, jäähdytys-, kuivatus-, ilmastointi-, vesihuolto- ja saniteettilaitteet.

Luokka 12. Kulkuneuvot; laitteet maassa, ilmassa ja vedessä liikkumiseen

Luokka 13. Tuliaseet; ammukset ja ampumatarvikkeet; räjähdysaineet; ilotulitusvälineet.

Luokka 14. Jalometallit ja niiden seokset; korut, jalokivet ja puolijalokivet; kellot ja ajanmittauslaitteet.

Luokka 15. Soittimet.

Luokka 16. Paperi ja pahvi; painotuotteet; kirjansidonta-aineet; valokuvat; paperikauppatavarat ja toimistotarvikkeet, paitsi huonekalut; paperi- ja kotitalousliimat; piirustustarvikkeet ja taiteilijantarvikkeet; siveltimet; neuvonta- ja opetusvälineet; muovikalvot, -kelmut ja -pussit käärimistä ja pakkaamista varten; painokirjasimet, painolaatat

Luokka 17. Jalostamaton ja puolivalmisteinen kumi, guttaperkka, kautsu, asbesti, kiille ja näiden korvikkeet; muovit ja hartsit suulakepuristetussa muodossa teollisuuskäyttöön; tiivistys- ja eristysaineet; taipuisat putket ja letkut, ei-metalliset.

Luokka 18. Nahat ja nahan jäljitelmät; eläinten nahat ja vuodat; matkalaukut ja kantokassit; sateenvarjot ja päivänvarjot; kävelykepit; piiskat, valjaat ja satulavarusteet; kaulapannat, talutushihnat ja vaatteet eläimille.

Luokka 19. Rakennustarvikkeet (ei-metalliset); ei-metalliset, jäykät putket rakennustarkoituksiin; asfaltti, piki ja bitumi; ei-metalliset, siirrettävät rakennukset; muistomerkit, ei-metalliset.

Luokka 20. Huonekalut, peilit, taulunkehykset; ei-metalliset säiliöt varastointia tai kuljetusta varten; työstämätön tai puolivalmisteinen luu, sarvi, valaanluu tai helmiäinen; simpukankuoret; merenvaha; meripihka.

Luokka 21. Talous- ja keittiövälineet ja -astiat; keittoastiat ja astiastot, paitsi haarukat, veitset ja lusikat; kammat ja pesusienet; harjat, paitsi siveltimet; harjanvalmistusaineet; puhdistukseen käytettävät tarvikkeet; raakalasi ja lasi puolivalmisteena, paitsi rakennuslasi; lasitavarat, posliini ja keramiikka

Luokka 22. Köydet ja nuorat; verkot; teltat ja suojapeitteet; markiisit kankaasta tai keinomateriaalista; purjeet; säkit irtotavaran kuljetusta ja varastointia varten; pehmustus- ja täyteaineet, paitsi paperiset, pahviset, kumiset tai muoviset; raa'at tekstiilikuituaineet ja niiden korvikkeet.

Luokka 23. Langat tekstiilikäyttöön.

Luokka 24. Kankaat ja kankaan korvikkeet; liinavaatteet; kangas- tai muoviverhot.

Luokka 25. Vaatteet, jalkineet, päähineet.

Luokka 26. Pitsi ja koruompeleet, nauhat ja punokset; napit, hakaset, neulat ja neulepuikot; tekokukat; hiuskoristeet; tekohiukset.

Luokka 27. Matot, korkkimatot ja muut valmiiden lattioiden päällysteet; seinäverhoilut (ei tekstiiliä).

Luokka 28. Pelit, lelut ja leikkivälineet; videopelilaitteet; voimistelu- ja urheiluvälineet; joulukuusenkoristeet.

Luokka 29. Liha, kala, siipikarja ja riista; lihauutteet; säilötyt, pakastetut, kuivatut ja kuumentamalla valmistetut hedelmät ja vihannekset; hyytelöt, hillot, hedelmähillokkeet; munat; maito ja maitotuotteet; ravintoöljyt ja -rasvat.

Luokka 30. Kahvi, tee, kaakao ja keinotekoinen kahvi; riisi; tapioka ja saago; jauhot ja viljavalmisteet; leipä, leivonnaiset ja makeiset; jäätelöt; sokeri, hunaja, siirappi; hiiva, leivinjauhe; suola; sinappi; etikka, kastikkeet (mauste-); mausteet; jää.

Luokka 31. Raa’at ja käsittelemättömät maatalous-, vesiviljely-, puutarha- ja metsätaloustuotteet; raa’at ja käsittelemättömät viljat ja siemenet; tuoreet hedelmät ja vihannekset, tuoreet yrtit; luonnonkasvit ja -kukat; sipulit, taimet ja siemenet istutusta varten; elävät eläimet; eläinten ravintoaineet ja juomat; maltaat.

Luokka 32. Oluet; kivennäis- ja hiilihappovedet ja muut alkoholittomat juomat; hedelmäjuomat ja hedelmätuoremehut; mehutiivisteet ja muut juomien valmistusaineet.

Luokka 33. Alkoholijuomat (paitsi oluet).

Luokka 34. Tupakka; tupakointivälineet; tulitikut.

Palvelut

Luokka 35. Mainonta; liikkeenjohto; yrityshallinto; toimistotehtävät.

Luokka 36. Vakuutustoiminta; rahatalousasiat; raha-asiat; kiinteistöasiat.

Luokka 37. Rakentaminen; huolto ja korjaus; asennuspalvelut .

Luokka 38. Kaukoviestintä.

Luokka 39. Kuljetus; tavaroiden pakkaus ja varastointi; matkojen järjestäminen.

Luokka 40. Aineiden ja esineiden käsittely .

Luokka 41. Koulutus; koulutuksen järjestäminen; ajanviete; urheilu- ja kulttuuritoiminnat.

Luokka 42. Tieteelliset ja teknologiset palvelut sekä niihin liittyvä tutkimus ja suunnittelu; teolliset analyysi- ja tutkimuspalvelut; tietokonelaitteistojen ja -ohjelmistojen suunnittelu ja kehittäminen.

Luokka 43. Ravitseminen ja juomien anniskelu; tilapäismajoitus.

Luokka 44. Lääkinnälliset palvelut; eläinlääkintäpalvelut; terveyden- ja kauneudenhoitopalvelut ihmisille tai eläimille; maatalous-, puutarhanhoito- ja metsänhoitopalvelut.

Luokka 45. Oikeudelliset palvelut; turvallisuuspalvelut aineellisen omaisuuden ja ihmisten fyysiseksi suojaamiseksi; muiden tarjoamat henkilökohtaiset ja sosiaaliset palvelut yksilöiden tarpeiden täyttämiseksi .

PRH 1.1.2018

Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL11-2017)Avautuu uuteen välilehteen
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL10-2016)Avautuu uuteen välilehteen
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL10-2015)Avautuu uuteen välilehteen
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL10-2014)Avautuu uuteen välilehteen
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL10-2013)Avautuu uuteen välilehteen
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL10)Avautuu uuteen välilehteen
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL9)Avautuu uuteen välilehteen
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL8)Avautuu uuteen välilehteen
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL7)Avautuu uuteen välilehteen
Kansainvälinen tavaramerkkiluokitus englanniksi (WIPO)Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.06.2021