Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Vanhat tavaramerkkiluokat NCL10-2016

Huomio! Jotkin luokkaotsikoissa käytetyistä nimikkeistä ovat liian epätäsmällisiä, eivätkä ne ole hyväksyttävissä tavara- ja palveluluetteloon ilman niiden täsmentämistä. Tällaiset nimikkeet on lihavoitu alla olevassa luettelossa.

Lisätietoa: Asiaa koskeva tiedote Avautuu uuteen välilehteen ja Avautuu uuteen välilehteen

Tullut voimaan 1.1.2016

Tavarat

Luokka 1. Kemikaalit teollisiin, tieteellisiin, valokuvaus- sekä maatalous-, puutarhanhoito- ja metsätaloustarkoituksiin; jalostamattomat tekohartsit, jalostamattomat muovit; lannoitteet; tulensammutusaineet; karkaisu- ja juotosvalmisteet; kemialliset aineet elintarvikkeiden säilöntään; parkitusaineet; liima-aineet teollisiin tarkoituksiin.

Luokka 2. Maalit, vernissat, lakat; ruosteenesto- ja puunsuojavalmisteet; väriaineet; peittausaineet; raa'at luonnonhartsit; lehtimetallit ja metallijauheet maalaus-, koristus-, kirjapaino- ja taidekäyttöön.

Luokka 3. Valkaisutuotteet ja muut vaatteiden pesussa käytettävät aineet; puhdistus-, kiillotus-, tahranpoisto- ja hiontavalmisteet; saippuat; hajuvedet, eteeriset öljyt, kosmeettiset tuotteet, hiustenhoitovalmisteet; hampaidenpuhdistusaineet.

Luokka 4. Teollisuusöljyt ja -rasvat; voiteluaineet; pölyä imevät, kosteuttavat ja sitovat aineet; polttoaineet (sisältäen bensiinin ja moottorialkoholin) ja valaistusaineet; kynttilät ja sydämet valaistukseen.

Luokka 5. Farmaseuttiset, lääkinnälliset ja eläinlääkintävalmisteet; terveydenhoitovalmisteet lääkinnälliseen käyttöön; dieettiruoka ja -ravintoaineet lääkinnälliseen tai eläinlääkinnälliseen käyttöön, vauvanruoat; lisäravinteet ihmisille ja eläimille; laastarit, sidontatarvikkeet; hampaiden täyte- ja jäljennösaineet; desinfiointiaineet; tuhoeläinten, -hyönteisten ja syöpäläisten hävitysvalmisteet; sieni- ja rikkaruohomyrkyt.

Luokka 6. Epäjalot metallit ja niiden seokset; metalliset rakennustarvikkeet; siirrettävät metalliset rakennukset; metallitarvikkeet rautatiekiskoja varten; ei-sähköiset metallikaapelit ja -langat; rautatavarat, pienet metalliesineet; metalliputket; kassakaapit; malmit.

Luokka 7. Koneet ja konetyökalut; moottorit (paitsi maa-ajoneuvoihin); kytkin- ja voimansiirtokomponentit (paitsi maa-ajoneuvoihin); maanviljelysvälineet, muut kuin käsikäyttöiset; munanhautomakoneet; myyntiautomaatit.

Luokka 8. Käsityökalut ja -välineet; aterimet; teräaseet; parranajovälineet.

Luokka 9. Tieteelliset, merenkulku-, geodeettiset, valokuvaus-, elokuva-, optiset, punnitus-, mittaus-, merkinanto-, tarkastus- (valvonta-), hengenpelastus- ja opetuslaitteet ja -välineet; laitteet ja välineet sähkön johtamiseen, kytkemiseen, muuntamiseen, varaamiseen, säätämiseen tai hallintaan; äänen ja kuvien tallennus-, siirto- ja toistolaitteet; magneettiset tietovälineet, tallennelevyt; CD-levyt, DVD-levyt ja muut digitaaliset tallennusvälineet; kolikkokäyttöisten laitteiden koneistot; kassakoneet, laskukoneet, tietojenkäsittelylaitteet, tietokoneet; tietokoneohjelmistot; tulensammutuslaitteet.

Luokka 10. Kirurgiset, lääketieteelliset, hammaslääketieteelliset ja eläinlääketieteelliset laitteet ja välineet; tekojäsenet, -silmät ja -hampaat; ortopediset tuotteet; haavanompelutarvikkeet.

Luokka 11. Valaistus-, lämmitys-, höyrynkehitys-, keitto-, jäähdytys-, kuivatus-, ilmastointi-, vesihuolto- ja saniteettilaitteet.

Luokka 12. Ajoneuvot; maa-, ilma- ja vesikulkuneuvot.

Luokka 13. Tuliaseet; ammukset ja ampumatarvikkeet; räjähdysaineet; ilotulitusvälineet.

Luokka 14. Jalometallit ja niiden seokset; korut, jalokivet; kellot ja ajanmittauslaitteet.

Luokka 15. Soittimet.

Luokka 16. Paperi ja pahvi; painotuotteet; kirjansidonta-aineet; valokuvat; paperitavarat (kirjoitus- ja toimistotarvikkeet); paperi- ja kotitalousliimat; taiteilijantarvikkeet; siveltimet; kirjoituskoneet ja toimistotarvikkeet (paitsi huonekalut); neuvonta- ja opetusvälineet (paitsi laitteet); muoviset pakkaustarvikkeet; painokirjasimet; painolaatat.

Luokka 17. Jalostamaton ja puolivalmisteinen kumi, guttaperkka, kautsu, asbesti, kiille ja näiden korvikkeet; muovit suulakepuristetussa muodossa teollisuuskäyttöön; tiivistys- ja eristysaineet; taipuisat putket, ei-metalliset.

Luokka 18. Nahat ja nahan jäljitelmät; eläinten nahat, vuodat; matka-arkut ja -laukut; sateenvarjot ja päivänvarjot; kävelykepit; piiskat, valjaat ja satulavarusteet.

Luokka 19. Rakennustarvikkeet (ei-metalliset); ei-metalliset, jäykät putket rakennustarkoituksiin; asfaltti, piki ja bitumi; ei-metalliset, siirrettävät rakennukset; muistomerkit, ei-metalliset.

Luokka 20. Huonekalut, peilit, taulunkehykset; työstämätön tai puolivalmisteinen luu, sarvi, norsunluu, valaanluu tai helmiäinen; simpukankuoret; merenvaha; meripihka.

Luokka 21. Talous- ja keittiövälineet ja -astiat; kammat ja pesusienet; harjat (paitsi siveltimet); harjanvalmistusaineet; puhdistukseen käytettävät tarvikkeet; teräsvilla; raakalasi ja lasi puolivalmisteena (paitsi rakennuslasi); lasitavarat, posliini ja keramiikka.

Luokka 22. Köydet ja nuorat; verkot; teltat, markiisit ja suojapeitteet; purjeet; säkit; pehmustus- ja täyteaineet (paitsi paperiset, pahviset, kumiset tai muoviset); raa'at tekstiilikuituaineet.

Luokka 23. Langat tekstiilikäyttöön.

Luokka 24. Kankaat ja kankaan korvikkeet; vuodevaatteet; pöytäliinat.

Luokka 25. Vaatteet, jalkineet, päähineet.

Luokka 26. Pitsi ja koruompeleet, nauhat ja punokset; napit, hakaset, neulat ja neulepuikot; tekokukat.

Luokka 27. Matot, korkkimatot ja muut valmiiden lattioiden päällysteet; seinäverhoilut (ei tekstiiliä).

Luokka 28. Pelit ja leikkikalut; voimistelu- ja urheiluvälineet; joulukuusenkoristeet.

Luokka 29. Liha, kala, siipikarja ja riista; lihauutteet; säilötyt, pakastetut, kuivatut ja kuumentamalla valmistetut hedelmät ja vihannekset; hyytelöt, hillot, hedelmähillokkeet; munat; maito ja maitotuotteet; ravintoöljyt ja -rasvat.

Luokka 30. Kahvi, tee, kaakao ja keinotekoinen kahvi; riisi; tapioka ja saago; jauhot ja viljavalmisteet; leipä, leivonnaiset ja makeiset; jäätelöt; sokeri, hunaja, siirappi; hiiva, leivinjauhe; suola; sinappi; etikka, kastikkeet (mauste-); mausteet; jää.

Luokka 31. Maatalous-, puutarha- ja metsätaloustuotteet; raa’at ja käsittelemättömät viljat ja siemenet; tuoreet hedelmät ja vihannekset; luonnonkasvit ja -kukat; elävät eläimet; eläinten ravintoaineet; maltaat.

Luokka 32. Oluet; kivennäis- ja hiilihappovedet ja muut alkoholittomat juomat; hedelmäjuomat ja hedelmätuoremehut; mehutiivisteet ja muut juomien valmistusaineet.

Luokka 33. Alkoholijuomat (paitsi oluet).

Luokka 34. Tupakka; tupakointivälineet; tulitikut.

Palvelut

Luokka 35. Mainonta; liikkeenjohto; yrityshallinto; toimistotehtävät.

Luokka 36. Vakuutustoiminta; rahatalousasiat; raha-asiat; kiinteistöasiat.

Luokka 37. Rakentaminen; huolto ja korjaus; asennuspalvelut .

Luokka 38. Kaukoviestintä.

Luokka 39. Kuljetus; tavaroiden pakkaus ja varastointi; matkojen järjestäminen.

Luokka 40. Aineiden ja esineiden käsittely .

Luokka 41. Koulutus; koulutuksen järjestäminen; ajanviete; urheilu- ja kulttuuritoiminnat.

Luokka 42. Tieteelliset ja teknologiset palvelut sekä niihin liittyvä tutkimus ja suunnittelu; teolliset analyysi- ja tutkimuspalvelut; tietokonelaitteistojen ja -ohjelmistojen suunnittelu ja kehittäminen.

Luokka 43. Ravitseminen ja juomien anniskelu; tilapäismajoitus.

Luokka 44. Lääkinnälliset palvelut; eläinlääkintäpalvelut; terveyden- ja kauneudenhoitopalvelut ihmisille tai eläimille; maatalous-, puutarhanhoito- ja metsänhoitopalvelut.

Luokka 45. Oikeudelliset palvelut; turvallisuuspalvelut omaisuuden ja ihmisten suojaamiseksi; muiden tarjoamat henkilökohtaiset ja sosiaaliset palvelut yksilöiden tarpeiden täyttämiseksi .

PRH 1.1.2016

Avautuu uuteen välilehteen
Avautuu uuteen välilehteen
Avautuu uuteen välilehteen
Avautuu uuteen välilehteen
Avautuu uuteen välilehteen
Avautuu uuteen välilehteen
Avautuu uuteen välilehteen
Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.06.2021