Gå direkt till innehållet
Meny

Andra patentsystem


Eurasian Patent Organization (EAPO)

Den eurasiska patentkonventionen (Eurasian Patent Convention, EAPC) har undertecknats av 8 stater: Armenien, Azerbajdzjan, Kazachstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan, Vitryssland och Ryska federationen. Med en enda ansökan kan du ansöka om patent som kommer att gälla i alla dessa länder.

Det eurasiska patentverket (EAPO) har sitt säte i Moskva. Ansökan till EAPO kan avfattas på vilket språk som helst men den ska översättas till ryska för handläggning. Ansökan kommer att avse samtliga konventionsstater.

I en PCT-ansökan kan det eurasiska patentverket designeras som ett land.

Läs mer på EAPOs webbplats.Öppnas i en ny flik


African Regional Industrial Property Organization (ARIPO)

ARIPO (African Regional Intellectual Property Organization) har 19 medlemmar: Botswana, Gambia, Ghana, Kenya, Lesotho, Liberia, Malawi, Moçambique, Namibia, Rwanda, Zambia, São Tomé och Príncipe, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Swaziland, Tanzania, Uganda och Zimbabwe.

ARIPO har sitt säte i Harare, Zimbabwe. Också här kan du med en ansökan ansöka om patent som kommer att gälla i samtliga medlemsländer, och i en PCT-ansökan kan du designera ARIPO som ett land.

Läs mer på ARIPOs webbplats.Öppnas i en ny flik


Organisation Africaine de la Propriété Intellectuelle (OAPI)

OAPI (Organisation Africaine de la Propriété Intellectuelle) har 17 medlemmar: Benin, Burkina Faso, Gabon, Guinea, Guinea-Bissau, Kamerun, Centralafrikanska republiken, Komorerna, Kongo, Mali, Mauretanien, Niger, Elfenbenskusten, Ekvatorialguinea, Senegal, Togo och Tchad.

OAPI har sitt säte i Yaoundé, Kamerun. Medlemsstaterna är huvudsakligen franskspråkiga men patentansökningarna ska avfattas på engelska. Också här kan du med en ansökan ansöka om patent som kommer att gälla i samtliga medlemsländer, och i en PCT-ansökan kan du designera OAPI som ett land.

Läs mer på OAPIs webbplats.Öppnas i en ny flik

Utskriftsversion Uppdaterad 10.06.2019