Gå direkt till innehållet
Meny

Register över revisorer


PRS upprätthåller ett register över revisorer. Registret är ett offentligt register. I registret antecknas uppgifter som bestäms i revisionslagen (1141/2015) och i statsrådets förordning (1377/2015).

Det är möjligt att få uppgifter, utdrag och intyg utgående från anteckningarna i registret över revisorer elektroniskt.

Information om GR-, CGR-, OFGR- och OFR-revisorer

I Revisorssök kan du söka GR-, CGR-, OFGR- eller OFR-revisorer och revisionssammanslutningar som är verksamma i Finland. Du kan till exempel söka auktoriserade revisorer nära dig eller kontrollera kontaktuppgifterna för en viss revisor eller revisionssammanslutning. Tills vidare ingår hållbarhetsrevisorer och hållbarhetsrevisionssammanslutningar inte i Revisorssök. Nertill på sidan kan du läsa mer om deras uppgifter.

Uppgifterna plockas från revisorsregistret. Revisorssöket visar enbart de revisorer och sammanslutningar vars auktorisering är i kraft.

Du kan använda fritextsökning. Sökresultatet visar revisorns eller revisionssammanslutningens namn, revisorsklass och postadress. För revisorer anges också namnet på den revisionssammanslutning som han eller hon eventuellt arbetar i.

Tjänsten är avgiftsfri och tillgänglig dygnet runt. Uppgifterna uppdateras varje dag.

Gå till revisorssök.Öppnas i en ny flik

Registrerade hållbarhetsrevisorer

Du kan kontrollera om en revisor har registrerat sig som hållbarhetsrevisor eller en revisionssammanslutning som hållbarhetsrevisionssammanslutning.

Uppgifterna om hållbarhetsrevisorerna plockas från registret över revisorer. Förteckningen innehåller bara sådana hållbarhetsrevisorer och hållbarhetsrevisionssammanslutningar vars registrering är i kraft.

Förteckningen är avgiftsfri och uppgifterna uppdateras i realtid. Om du inte hittar den hållbarhetsrevisor du söker, kontakta PRS revisionstillsyn (tilintarkastusvalvonta(at)prh.fi).

Registrerade hållbarhetsrevisorer

Registrerade hållbarhetsrevisionssammanslutningar

Utdrag och intyg

Använd vår e-blankett för att beställa ett utdrag ur revisorsregistret . Vi skickar utdraget per e-post.

För ett intyg plockar vi uppgifterna ur revisorsregistret enligt beställarens behov.

På ett utdrag/intyg antecknas uppgifter om endast en revisor eller en revisionssammanslutning.

Utdrag ur revisorsregistret

Registreringsintyg ur revisorsregistret

Läs mer om behandlingen och överlåtelsen av personuppgifter i revisorsregistrets dataskyddsbeskrivning.

Utskriftsversion Uppdaterad 25.01.2024