Seuraa ilmioituksesi käsittelyä Virre-tietopalvelussa.

Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliike

Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliikkeellä tarkoitetaan ulkomaisen yhteisön tai säätiön osaa, joka harjoittaa Suomessa tässä maassa sijaitsevasta kiinteästä toimipaikasta käsin jatkuvaa liike- tai ammattitoimintaa ulkomaisen yhteisön tai säätiön nimiin ja lukuun.

Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliikkeen kaupparekisteri-ilmoittamiseen liittyvät ohjeet löytyvät valikosta aihealueittain.

Perustamisilmoitus

Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliikkeen perustamisesta täytyy tehdä perustamisilmoitus kaupparekisteriin. Tee ilmoitus ennen toiminnan aloittamista. Jos sivuliikkeen perustava ulkomainen yhteisö tai säätiö on Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelta, sivuliikkeen perustamiseen täytyy hakea PRH:n lupa. Siirry perustamisilmoituksen ohjeisiin.

Muutosilmoitus

Ulkomaisen elinkeinonharjoittajan sivuliikkeen täytyy ilmoittaa kaupparekisteritietojen muutokset ja mahdolliset lisäykset tietoihin. Siirry muutosilmoituksen ohjeisiin.

Lopettamisilmoitus

Siirry lopettamisilmoituksen ohjeisiin.

Tilinpäätösilmoitus

Ilmoita sivuliikkeen tilinpäätös kaupparekisteriin jokaiselta tilikaudelta. Siirry ohjeisiin sivuliikkeen tilinpäätöksen ilmoittamisesta kaupparekisteriin.

Kaupparekisterin muutosilmoituksesta heti tieto sähköpostilla

Ilmoita yrityksellesi toimiva sähköpostiosoite YTJ-palvelun kautta ja saat automaattisesti sähköpostiviestin, kun yrityksesi muutosilmoitus on saapunut kaupparekisteriin. Lisätietoja automaattisesta palvelusta.

YTJ-yrityshaussa näkyvä yrityksen sähköpostiosoite on julkinen.

Seuraa ilmoituksesi käsittelyä netissä

Seuraa ilmoituksesi käsittelyn etenemistä Virre-tietopalvelun ilmoitushaussa. Hae tietoja Y-tunnuksella tai diaarinumerolla. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun.

Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 30.03.2021