Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Puheenjohtajan ja muiden nimenkirjoittajien muutosilmoitus

Yhdistysrekisteriin ilmoitetaan kahdenlaisia nimenkirjoittajia: sääntömääräisiä nimenkirjoittajia ja määrättyjä nimenkirjoittajia. Lue lisää nimenkirjoittajista.

Ilmoita nimenkirjoittajien muutokset netissä sähköisessä palvelussa tai paperilomakkeella. Netissä ilmoittaminen on nopeampaa kuin paperilomakkeella.

Milloin ilmoitat?

Tee ilmoitus viivytyksettä.

Kuka tekee ilmoituksen?

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja allekirjoittaa ilmoituksen.

Jos yhdistys on ilmoittanut yhdistyksen hallituksen yhdistysrekisteriin, voi myös täysivaltainen hallituksen jäsen allekirjoittaa ilmoituksen. Yhdistykset ovat voineet ilmoittaa hallituksen rekisteröitäväksi 18. syyskuuta 2019 alkaen.

Huomio! Jos hallituksen jäsen on ilmoitettu vain yhdistyksen nimenkirjoittajaksi, hänellä ei ole ilmoituksen allekirjoitusoikeutta.

Jos joku muu kuin allekirjoittaja tekee ilmoituksen netissä, anna silloin ilmoituksen asiointitunnus allekirjoittajalle, jotta hän voi mennä palveluun allekirjoittamaan ilmoituksen.

Mitä ilmoittaminen netissä maksaa?

Nimenkirjoittajien muutosilmoitus netissä maksaa 25 euroa.

Voit samalla ilmoittaa hallituksen muutoksesta ilman lisämaksua. Lue lisää hallituksen ilmoittamisesta.

Maksu suoritetaan sähköisessä palvelussa verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla. Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Miten ilmoitat netissä?

Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa muutosilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot.

Allekirjoita, lähetä ja maksa ilmoitus sähköisessä palvelussa. Maksa ilmoitus palvelussa sen jälkeen, kun ilmoitus on allekirjoitettu.

PRH käsittelee ilmoituksesi vasta, kun olet maksanut sen.

Siirry tekemään sähköinen ilmoitus yhdistysrekisteriin.


Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeiden ohjeisiin.

Tehtävän päättyminen tai oma ero

Voit tehdä itse ilmoituksen yhdistysrekisteriin, kun olet eronnut tehtävästä tai tehtävä on muutoin päättynyt. Lue ohje tehtävän päättymisestä tai omasta erosta.Avautuu uuteen välilehteen

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata PRH:een lähettämäsi ilmoituksen käsittelytilannetta sähköisessä palvelussamme. Siirry yhdistysrekisterin sähköiseen asiointipalveluun.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.05.2024