Puheenjohtajan ja muiden nimenkirjoittajien muutosilmoitus

Tee nimenkirjoittajien muutosilmoitus aina, kun puheenjohtaja tai muut nimenkirjoittajat vaihtuvat.

Yhdistysrekisteriin ilmoitetaan kahdenlaisia nimenkirjoittajia: sääntömääräisiä nimenkirjoittajia ja määrättyjä nimenkirjoittajia. Lue lisää nimenkirjoittajista.

Nimenkirjoittajat merkitään rekisteriin yhdistyksen voimassa olevien eli rekisteröityjen sääntöjen perusteella. Nimenkirjoittajien muutosta ei voi ilmoittaa samalla ilmoituksella yhdistyksen sääntömuutoksen kanssa. Molemmista muutoksista täytyy tehdä omat ilmoitukset. Jos säännöissä mainittu nimenkirjoitustapa muuttuu, sääntömuutos rekisteröidään ennen nimenkirjoittajien muutosta. Lue lisää sääntöjen muutosilmoituksesta.

Ilmoita nimenkirjoittajien muutokset netissä sähköisessä palvelussa tai paperilomakkeella. Netissä ilmoittaminen on edullisempaa ja nopeampaa kuin paperilomakkeella.

Tehtävän päättyminen tai oma ero

Voit tehdä itse ilmoituksen yhdistysrekisteriin, kun olet eronnut tehtävästä tai tehtävä on muutoin päättynyt. Lue ohje tehtävän päättymisestä tai omasta erosta.

Kuka tekee ilmoituksen?

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja allekirjoittaa ilmoituksen. Jos ilmoitetaan uusi puheenjohtaja, hän allekirjoittaa ilmoituksen. Puheenjohtaja tarvitsee netti-ilmoituksen allekirjoittamiseen henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Joku muu kuin puheenjohtaja voi tehdä ilmoituksen sähköisessä palvelussa allekirjoittamista lukuun ottamatta. Anna silloin ilmoituksen asiakirjatunnus puheenjohtajalle, jotta hän voi mennä palveluun allekirjoittamaan ilmoituksen.

Mitä ilmoittaminen netissä maksaa?

Nimenkirjoittajien muutosilmoitus netissä maksaa 20 euroa.

Maksu suoritetaan sähköisessä palvelussa verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla. Tutustu tarkemmin hinnastoon.

Miten ilmoitat netissä?

Ilmoitus allekirjoitetaan, lähetetään ja maksetaan sähköisessä palvelussa. Maksa ilmoitus palvelussa sen jälkeen, kun puheenjohtaja on allekirjoittanut ilmoituksen. (Paina linkkiä Siirry ilmoituksen maksamiseen.)

PRH käsittelee ilmoituksesi vasta, kun olet maksanut sen.

Sähköisessä palvelussa valitse kohta Nimenkirjoittajien muutos. Sen jälkeen kirjoita yhdistyksen rekisterinumero ja paina Aloita-painiketta.

Siirry sähköiseen palveluun.

Kuva, josta on linkki sähköisen ilmoittamisen palveluun.


Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi ja hinta kalliimpi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeiden ohjeisiin.

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata PRH:een lähettämäsi ilmoituksen käsittelytilannetta sähköisessä palvelussamme. Siirry sähköiseen palveluun seuraamaan ilmoituksen etenemistä.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 15.01.2019