Sääntöjen muutosilmoitus

Kun yhdistys on päättänyt muuttaa sääntöjään, sääntöjen muuttamisesta täytyy aina tehdä ilmoitus yhdistysrekisteriin ja liittää muutetut säännöt ilmoitukseen. Sääntömuutoksen ilmoittaminen netissä on edullisempaa kuin paperilomakkeella.

Mitä ohjeita ja malleja sääntömuutoksen tekemiseen?

Tutustu ensin ohjeisiin ja tarkasta, että uudet säännöt vastaavat yhdistyslakia. Jos säännöissä on lainvastaisia määräyksiä, PRH pyytää yhdistystä korjaamaan sääntöjä, ja sääntöjen rekisteröinti viivästyy.

Tutustu ohjeisiin ja hyödynnä valmiita malleja, jotka löydät valikosta.

Kuka tekee ilmoituksen?

Hallituksen puheenjohtaja allekirjoittaa ilmoituksen. Hän tarvitsee netti-ilmoituksen allekirjoittamiseen henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Joku muu kuin puheenjohtaja voi tehdä ilmoituksen sähköisessä palvelussa allekirjoittamista lukuun ottamatta. Anna silloin ilmoituksen asiakirjatunnus puheenjohtajalle, jotta hän voi mennä palveluun allekirjoittamaan ilmoituksen.

Mitä ilmoittaminen netissä maksaa?

Sääntöjen muutosilmoitus maksaa 85 euroa, jos sääntöjä ei ole tarkastettu PRH:ssa etukäteen.

Jos säännöt on ennakkotarkastettu PRH:ssa, niin muutosilmoituksen käsittelymaksu on 35 euroa. Lue lisää sääntöjen maksullisesta ennakkotarkastuksesta.

Maksa ilmoitus sähköisessä palvelussa ilmoituksen allekirjoittamisen jälkeen.

Miten teet ilmoituksen netissä?

Netin sähköisessä palvelussa täytä pyydetyt tiedot yhdistyksestä. Kirjoita tai liitä uusien sääntöjen teksti sille varattuun kenttään. Sinun ei tarvitse toimittaa pöytäkirjoja tai niiden otteita.

Ilmoitus allekirjoitetaan, lähetetään ja maksetaan sähköisessä palvelussa.

Maksa ilmoitus palvelussa sen jälkeen, kun puheenjohtaja on allekirjoittanut ilmoituksen. (Paina linkkiä Siirry ilmoituksen maksamiseen.) Maksajana voi olla kuka tahansa, ja maksu suoritetaan verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla. Huomaathan, että PRH käsittelee ilmoituksesi vasta, kun olet maksanut sen.

Sähköisessä palvelussa valitse jompikumpi seuraavista sen mukaan, onko PRH tarkastanut säännöt etukäteen:

  • Sääntömuutos, ennakkotarkastamaton
  • Sääntömuutos, yhdistyksen säännöille on tehty PRH:ssa erillinen maksullinen ennakkotarkastus

Valinnan jälkeen kirjoita yhdistyksen rekisterinumero ja paina Aloita-painiketta.

Siirry sähköiseen palveluun.

Kuva, josta on linkki sähköisen ilmoittamisen palveluun.


Jos teet sääntöjen muutosilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi ja hinta kalliimpi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeiden ohjeisiin.

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata PRH:een lähettämäsi ilmoituksen käsittelytilannetta sähköisessä palvelussamme. Siirry sähköiseen palveluun.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 15.01.2019