Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yhdistyksen muutosilmoitus kaupparekisteriin

Ilmoita viivytyksettä yhdistyksen kaupparekisteritiedoissa tapahtuneet muutokset ja mahdolliset lisäykset tietoihin. Muutosilmoitus kaupparekisteriin täytyy tehdä esimerkiksi, kun yhdistyksen yhdistysrekisteriin merkitty nimi tai kotipaikka on muuttunut.

Kaupparekisteriin merkitään yhdistyksistä niukasti tietoja. Vähintään rekisteriin merkitään seuraavat tiedot:

  • yhdistyksen toiminimi, jonka täytyy sisältää yhdistyksen yhdistysrekisteriin merkityn nimen (lue lisää toiminimestä)
  • toimiala eli elinkeinotoiminnan laatu (lue lisää yrityksen toimialasta)
  • yhdistyksen yhdistysrekisteriin merkitty nimi ja kotipaikka
  • yhdistyksen elinkeinotoiminnassaan käyttämä postiosoite.

Voit myös ilmoittaa kaupparekisteriin prokuristeja ja aputoiminimiä. Lue lisää prokuristeistä. Lue lisää aputoiminimistä.

Tarkasta yhdistyksen kaupparekisteriin merkityt tiedot lataamalla sähköisen kaupparekisteriotteen omalle koneellesi maksutta PRH:n Virre-tietopalvelusta. Näin näet heti, mitkä tiedot vaativat muuttamista ja mitä tietoja on lisättävä. Siirry Virre-tietopalveluun.Avautuu uuteen välilehteen

Yhdistyksen osoite- ja muut yhteystiedot löytyvät PRH:n ja Verohallinnon yhteisestä YTJ-palvelusta. Voit tarkastaa yhdistyksen osoite- ja muut yhteistiedot YTJ-yrityshausta. Siirry YTJ-yrityshakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus viivytyksettä.

Ilmoituksen tekeminen netissä YTJ-palvelussa ei ole mahdollista.

Tee kaupparekisteriin muutosilmoitus yhdistysrekisterin paperilomakkeilla Y4a + liite 19A + enkilötietolomake. Käytä henkilötietolomaketta, jos ilmoitat prokuristeja.

Avaa lomake: Yhdistyksen muutosilmoitusAvautuu uuteen välilehteen (sisältää Y4a-lomakkeen, liitelomakkeen 19A ja henkilötietolomakkeen).

Mainitse kaupparekisteriin ilmoittamisesta liitelomakkeella 19A. Liitelomakkeella on kohta "Mahdolliset muut rekisteriin ilmoitettavat seikat", jossa kerro kaupparekisteritiedoissa tapahtuneet muutokset ja mahdolliset lisäykset tietoihin.

Kuka allekirjoittaa ilmoituksen?

Hallituksen puheenjohtaja tai yhdistysrekisteriin ilmoitettu hallituksen täysi-ikäinen jäsen tai jommankumman valtuuttama henkilö allekirjoittaa lomakkeen Y4a.

Kun valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Mitä liitteitä?

Liitä ilmoitukseen kuitti käsittelymaksun suorittamisesta.

Jos valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Liitä ilmoitukseen myös selvitys päätöksestä, johon ilmoitettu muutos perustuu. Jos ilmoitetaan esimerkiksi prokuroita, tarvitaan selvityksenä prokuristien valinnasta yhdistyksen hallituksen kokouksen pöytäkirja oikeaksi todistettuna kopiona.

Mitä maksaa?

Osoite- ja muiden yhteystietojen ilmoittaminen on maksutonta.

Prokuristien ilmoittaminen on 50 euroa / asia.

Kaupparekisteriin merkityn nimen muutos 70 euroa.

Kotipaikan muutos 50 euroa.

Aputoiminimien ilmoittaminen on 70 euroa / nimi

Maksu on maksettava etukäteen. Siirry maksuohjeisiin.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 17.06.2024