Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Ilmoitus sulautumisen raukeamisesta

Tee ilmoitus sulautumisen raukeamisesta, jos sulautumissuunnitelma on hylätty tai sulautuminen muuten raukeaa tai perutaan.

Voit tehdä ilmoituksen

  • YTJ-palvelussa (vain tavallinen eli absorptiosulautuminen ja tytäryhtiösulautuminen)
  • verkkolomakkeella (vain kombinaatiosulautuminen ja rajat ylittävä sulautuminen)
  • paperilomakkeella (kaikki sulautumisen tavat).

Huomaa: asunto-osakeyhtiö ei voi tehdä ilmoitusta verkkolomakkeella.

Tällä sivulla on tietoa seuraavista asioista:

Milloin ilmoitat?

Ilmoita sulautumisen raukeaminen viipymättä rekisteröitäväksi.

Mikä yhtiö tekee ilmoituksen?

Sulautumiseen osalliset yhtiöt tekevät yhdessä ilmoituksen sulautumisen raukeamisesta.

Tytäryhtiösulautumisessa ilmoituksen tekee emoyhtiö.

Miten ilmoitat YTJ-palvelussa?

Voit ilmoittaa YTJ-palvelussa vain tavallisen eli absorptiosulautumisen tai tytäryhtiösulautumisen raukeamisen. YTJ-palvelussa tehty ilmoitus käsitellään nopeammin kuin lomakkeella tehty ilmoitus.

Kirjautumiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi jonkun näistä: suomalaiset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti). Eikö ole suomalaista henkilötunnusta?

YTJ-palvelu ohjaa muutosilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Mitä liitteitä tarvitset YTJ-palvelussa?

Lisää YTJ-palvelussa 16S-lomake täytettynä.

Tallenna lomake omalle koneellesi täyttämistä varten.

Avaa: 16S-lomake (pdf, 627.2 kt).

Kun ilmoitus perustuu hylkäämispäätökseen, liitä myös selvitys päätöksestä, tilanteesta riippuen esimerkiksi yhtiökokouksen tai hallituksen kokouksen pöytäkirjasta yhden henkilön oikeaksi todistama kopio tai ote.

Kuka allekirjoittaa YTJ-palvelussa?

Ilmoitus allekirjoitetaan jokaisen sulautumismenettelyyn osallistuvan yhtiön puolesta. Joku hallituksen jäsenistä, toimitusjohtaja tai jommankumman valtuuttama henkilö allekirjoittaa ilmoituksen. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen. Lue lisää ilmoituksen allekirjoittamisesta YTJ-palvelussa ytj.fi-sivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

Sulautumista koskevan ilmoituksen allekirjoittaa sähköisessä palvelussa vastaanottavan yhtiön edustaja. Sulautuvien yhtiöiden puolesta ilmoituksen allekirjoitukset tulevat 16S-lomakkeelle.

Tytäryhtiösulautumisessa riittää, että ilmoituksen allekirjoittaa joku emoyhtiön hallituksen jäsenistä, toimitusjohtaja tai jommankumman valtuuttama henkilö.

Hallituksen varsinainen jäsen tai toimitusjohtaja voi valtuuttaa ulkopuolisen henkilön tekemään ilmoituksen. Lue lisää valtuuttamisesta YTJ-palvelussa ytj.fi-sivuilta. Avautuu uuteen välilehteen

Mitä ilmoittaminen maksaa YTJ-palvelussa?

Ilmoittaminen YTJ-palvelussa (vain tavallinen eli absorptiosulautuminen ja tytäryhtiösulautuminen) maksaa 40 euroa / yhtiö.

YTJ-palvelu laskee maksun automaattisesti. Maksa käsittelymaksu verkkopankkitunnuksin tai luottokortilla palvelussa sen jälkeen, kun ilmoitus on allekirjoitettu.

Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus. Avautuu uuteen välilehteen

Miten ilmoitat verkko- tai paperilomakkeella?

Verkkolomakkeella voit ilmoittaa vain kombinaatiosulautumisen tai rajat ylittävän sulautumisen raukeamisen. Asunto-osakeyhtiö ei voi tehdä ilmoitusta verkkolomakkeella.

Tarvitset Y4-lomakkeen ja 16-liitelomakkeen. Tutustu ensin Y4-lomakkeen täyttöohjeisiin ytj.fi-sivulla.Avautuu uuteen välilehteen

Tallenna lomakkeet omalle koneellesi täyttämistä varten.

Avaa: Y4-lomake (pdf, 0.3 MB) ja 16-liitelomake (pdf, 0.9 MB)

Y4-lomakkeen etusivulle kohtaan "Perustiedot" merkitse vastaanottavan yhtiön ja kombinaatiosulautumisessa jonkun sulautuvan yhtiön Y-tunnus ja toiminimi.

16-liitelomakkeella ilmoita sekä vastaanottava yhtiö että kaikki sulautuvat yhtiöt. 16-liitelomakkeen lopussa on oma kohtansa raukeamisen ilmoittamiselle.

Kun ilmoitus perustuu hylkäämispäätökseen, ilmoita hylkäämispäätöksen päivämäärä 16-liitelomakkeen kohdassa "Muut muutokset".

Kuka allekirjoittaa Y4-lomakkeen?

Y4-lomake allekirjoitetaan jokaisen sulautumismenettelyyn osallistuvan yhtiön puolesta. Joku hallituksen jäsenistä tai toimitusjohtaja allekirjoittaa Y4-lomakkeen. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen.

Hallituksen varsinainen jäsen tai toimitusjohtaja voi valtuuttaa ulkopuolisen henkilön tekemään ilmoituksen. Kun valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan yksilöity valtakirja oikeaksi todistettuna kopiona tai avoin asianajovaltakirja alkuperäisenä.

Tytäryhtiösulautumisessa riittää, että lomakkeen allekirjoittaa emoyhtiön hallituksen jäsen, toimitusjohtaja tai jommankumman valtuuttama henkilö.

Mitä liitteitä tarvitset, kun ilmoitat verkko- tai paperilomakkeella?

Liitä ilmoitukseen kuitti käsittelymaksusta.

Kun ilmoitus perustuu hylkäämispäätökseen, liitä myös selvitys päätöksestä, tilanteesta riippuen esimerkiksi yhtiökokouksen tai hallituksen kokouksen pöytäkirjasta yhden henkilön oikeaksi todistama kopio tai ote.

Miten jätät ilmoituksen verkkolomakkeella?

Kirjaudu verkkolomakkeelle Ilmoitus kaupparekisteriin.

Kirjautumiseen tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi jonkun näistä: suomalaiset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti). Eikö ole suomalaista henkilötunnusta?

Kun olet kirjautunut, valitse, minkä asian ilmoitat kaupparekisteriin. Lisää lomakkeet, kuitti käsittelymaksusta ja mahdolliset muut tarvittavat liitteet pdf-tiedostoina. Lähetä.

Siirry verkkolomakkeelle Ilmoitus kaupparekisteriin.Avautuu uuteen välilehteen

Miten jätät ilmoituksen paperilomakkeella?

Täytä, tulosta ja allekirjoita lomakkeet. Lähetä lomakkeet, kuitti käsittelymaksusta ja mahdolliset muut tarvittavat liitteet kirjepostissa. Löydät osoitteen Y-lomakkeelta.

Mitä ilmoittaminen maksaa verkko- tai paperilomakkeella?

Ilmoittaminen verkkolomakkeella (vain kombinaatiosulautuminen ja rajat ylittävä sulautuminen) maksaa 40 euroa / yhtiö.

Ilmoittaminen paperilomakkeella (kaikki sulautumisen tavat) maksaa 95 euroa.

Kun ilmoitat verkko- tai paperilomakkeella, maksa käsittelymaksu ennen kuin ilmoitat ja liitä kuitti ilmoitukseen. Lue lisää maksuohjeista.

Tutustu kaupparekisterin käsittelymaksujen hinnastoon.

Eikö ole suomalaista henkilötunnusta?

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, voit jättää ilmoituksen sähköisesti verkkolomakkeella, jos kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

  1. Olet EU-maan kansalainen, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta.
  2. Sinulla on käytössäsi jonkin toisen EU-maan tunnistusväline.
  3. Ilmoitus koskee osakeyhtiötä tai sivuliikettä.

Jätä ilmoitus kirjautumalla verkkolomakkeelle Ulkomaalaisen tunnistustapa – Ilmoitus kaupparekisteriin. Kirjautuessasi valitse maa, jonka tunnistusväline sinulla on käytössäsi.

Kun olet kirjautunut, valitse, että kyse on osakeyhtiön muutosilmoituksesta. Anna yrityksen tiedot. Lisää ilmoituslomakkeet (katso tältä sivulta ohjeet ilmoittamisesta lomakkeella) ja kaikki muut tarvittavat liitteet pdf-tiedostoina. Lähetä.

Siirry verkkolomakkeelle Ulkomaalaisen tunnistustapa – Ilmoitus kaupparekisteriin. Avautuu uuteen välilehteen

Miten seuraat ilmoituksen käsittelyä?

Voit seurata PRH:een lähettämäsi ilmoituksen käsittelytilannetta Virre-tietopalvelun ilmoitushausta. Siirry Virre-tietopalvelun ilmoitushakuun. Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 06.07.2023