Yrityksen nimi

Yrityksen nimi –osiosta saat ohjeita yrityksen nimeen eli toiminimeen liittyvissä kysymyksissä. Vasemman valikon kautta löydät tietoa mm. siitä, mitä kaikkea toiminimen suunnittelussa tulee ottaa huomioon ja miten voit tehdä itse ennakkotutkimusta toiminimen rekisteröitävyydestä.

Toiminimen suunnittelemiseen kannattaa käyttää aikaa. Hyvä toiminimi on iskevä ja jää helposti mieleen. Hyvin suunniteltu toiminimi tukee myös yrityksen liiketoimintaa.

Yrityksen nimeä on parasta käyttää aina vain rekisteriin merkityssä muodossa. Näin asiakkaat, sopimus- ja yhteistyökumppanit löytävät yrityksen helposti. Näin voit myös parhaiten välttyä loukkaamasta jonkun toisen oikeutta omaan toiminimeensä tai tavaramerkkiin.

Varsinainen nimitutkimus tehdään kaupparekisterissä vasta ilmoituksen jättämisen jälkeen. Yrityksen nimeä ei siis kannata painattaa esim. mainoskyltteihin tai kirjelomakkeisiin ennen kuin nimi on rekisteröity kaupparekisteriin.

Toiminimisuojan lisäksi yritykselle on mahdollisuus suojata tavaroita ja palveluita tavaramerkillä, lue lisää tavaramerkkisuojasta.

Mikä nimeksi yritykselle? Tutki vaihtoehtoja

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 13.03.2017