Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö

Perustamisilmoitus

Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön on aina tehtävä perustamisilmoitus kaupparekisteriin. Ohje perustamisilmoituksen tekemiseen.

Mistä muutoksista on ilmoitettava?

Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön on tehtävä muutosilmoitus kaupparekisteriin, jos rekisteröidyt tiedot muuttuvat. Ilmoitus täytyy tehdä myös, jos rekisterissä ei ole merkintää esimerkiksi toimitusjohtajasta ja sellainen on valittu. Yhtiösopimuksen muutos on ilmoitettava aina, vaikka muutoksen asiasisällöstä ei tehdä rekisterimerkintää (esim. henkilöyhtiöissä voitonjakoa koskeva määräys muuttuu). Ohje muutosilmoituksen tekemiseen.

Lopettamisilmoitus

Yhteisön purkautumisesta on tehtävä lopettamisilmoitus kaupparekisteriin. Ohje lopettamisilmoituksen tekemiseen. Elinkeinotoiminnan keskeyttäminen ilmoitetaan verottajalle.

Kaupparekisterin muutosilmoituksesta heti tieto sähköpostilla

Ilmoita yrityksellesi toimiva sähköpostiosoite YTJ-palvelun kautta ja saat automaattisesti sähköpostiviestin, kun yrityksesi muutosilmoitus on saapunut kaupparekisteriin. Lisätietoja automaattisesta palvelusta. YTJ-yrityshaussa näkyvä yrityksen sähköpostiosoite on julkinen.

Mistä apua yrityksen perustamiseen?

Minkä yritysmuodon valitsen, miten testaan liikeideani, miten järjestän rahoituksen, vakuutukset ja kirjanpidon? Yritys-Suomi-palvelusta saat monipuolista tietoa yrityksen käynnistämiseen taikka yrityksen tai sen liiketoiminnan ostamiseen. Siirry Yritys-Suomi-palveluun.

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu alkaville yrittäjille
0295 020 500 (mpm/pvm)
Lisätietoa puhelin- ja chat-palveluista Yritys-Suomen verkkosivuilta.

Uusyrityskeskukset tarjoavat apuaan yritysidean arvioinnissa, liikeidean kehittämisessä, talouslaskelmien teossa, rahoitusmahdollisuuksien selvittämisessä, toiminta- ja yritysmuodon valitsemisessa, lupa- ja ilmoitusasioiden selvittämisessä, markkinointisuunnitelman teossa ja toimitilan valinnassa.

Siirry Uusyrityskeskusten verkkosivuille.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 10.05.2017