Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön muutosilmoitus

Avoimen yhtiön tai kommandiittiyhtiön täytyy tehdä muutosilmoitus kaupparekisteriin viivytyksettä, jos rekisteröidyt tiedot muuttuvat.

Miksi täytyy ilmoittaa?

Kaupparekisteritietoja käytetään paljon yhtiöiden edustajien ja taustatietojen tarkistamiseen. Ilmoittamalla yhtiö varmistaa, että kaupparekisteristä on saatavilla yhtiön tosiasiallista tilannetta vastaavaa tietoa.

Ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnistä saattaa seurata sakkorangaistus.

Tarkista yrityksesi voimassa olevat kaupparekisteritiedot Virre-tietopalvelussa. Näin huomaat heti, mitkä tiedot pitää muuttaa ja mitä on lisättävä. Siirry Virre-tietopalveluun.Avautuu uuteen välilehteen

Mistä muutoksista täytyy tehdä ilmoitus?

Täältä löydät ohjeet seuraavien muutosten ilmoittamiseen:

Usealle yritysmuodolle on yhteiset ohjeet seuraavien muutosten ilmoittamiseen:

Muutosilmoituksesta heti tieto sähköpostiin

Jos olet ilmoittanut yhtiön sähköpostiosoitteen kaupparekisteriin, osoitteeseen lähetetään automaattisesti sähköpostiviesti, kun yhtiön muutosilmoitus on saapunut kaupparekisteriin. Lue lisää automaattisesta palvelusta.

Miten teet muutosilmoituksen?

Tee ilmoitus netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Lue lisää sähköisen ilmoituksen allekirjoittamisesta ytj.fi-sivuilta.Avautuu uuteen välilehteen

Tutustu netissä ilmoittamisen opasvideoihin YouTube-kanavallamme. Siirry katsomaan opasvideoita.Avautuu uuteen välilehteen

Lisää neuvoja löydät ilmoituskohtaisista ohjeista.

Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 20.07.2023